Всього два інгредієнти, які додає у фарш, кожна друга господиня можуть стати винуватцями жорстких і сухих котлет. Що ж це за інгредієнти такі?
Першим винуватцем твердих і сухих котлет досвідчені господині вважають яйце, а точніше білок. Яйце допомагає котлетам тримати форму. Але насправді білок при смаженні згортається і вбирає вологу, позбавляючи котлети м’якості. М’ясо – це білковий продукт, тому яєчний білок у фарші точно зайвий. Додавати потрібно тільки жовток.
Саме жовток робить котлети м’якими та соковитими, тому що складається в основному із жирів.
Другий інгредієнт, який не варто додавати у фарш – це хліб, який замочують у молоці. Краще хліб замочувати у звичайній воді.
У молоці міститься також білок, який не дуже добре впливає на фарш.
Але з хлібом потрібно бути акуратним, надмірна кількість хліба шкодить котлетам, хоч і допомагає заощадити. Зазвичай на 1 кг м’яса додають близько 250 г хліба і краще білого.
Читайте також:
Маєте 42 роки трудового стажу? Тоді у вас є право вийти на пенсію у 60,…
Мариновані помідори заграють новими нотами, якщо в рецепт включити лише один новий ігрендієнт. Такий маринад…
Газові послуги в Україні виходять на перший план перед холодами. У "Газмережі" нагадують: технічна перевірка…
Наприкінці першого тижня вересня українці зіштовхнулися з різноспрямованими ціновими тенденціями на овочевому ринку. Якщо огірки…
Нові можливості для українських пенсіонерів. ПФУ нагадав, як правильно підготувати документи для пенсійного посвідчення не…
Пенсионный фонд зафиксировал резкое снижение средней зарплаты в Украине в июле 2025 года — до…