Існує багато факторів, що впливають на смак мандаринів, особливо на вміст цукру. Це може бути особливістю сорту чи гібриду. Також причиною може стати невчасне збирання врожаю мандаринів. Іноді, щоб фрукти краще перенесли транспортування, їх зривають недостатньо стиглими. Тож вони не встигають «набрати» достатньо цукру.
Експерти розповідають про два способи покращити смак мандарину. Перший – дуже швидкий. Другий потребує часу. Вибирайте, який вам найбільше підходить.
Покладіть кілька цілих мандаринів у мікрохвильову піч на 30 секунд на максимальній потужності. Швидке розігрівання плодів запустить у їхньому соку певні хімічні процеси, які зроблять мандарини солодшими. Таким чином радять «освіжити» мандарини після тривалого зберігання, якщо в них присохла шкірка. Такий спосіб підсолоджування підходить також для апельсинів. Зверніть увагу, фрукти після мікрохвильової печі слід їсти відразу після того, як вони охолонуть. Такі мандарини не підходять для більш тривалого зберігання.
Інший спосіб поліпшення смакових властивостей кислих мандаринів передбачає їхнє штучне дозрівання. Підійде сонячне підвіконня. Покладіть фрукти в один шар на підвіконня, де потрапляє більше сонячного світла. Через три доби смак мандаринів вас приємно здивує: вони стануть набагато солодшими.
Вас також можуть зацікавити новини:
Як обрати найсолодші та найсмачніші мандарини: про це вам не розкажуть на ринку
Як можна використовувати шкірку від мандаринів: 4 чудові ідеї для розумних господинь
Нове дослідження показало: одна поширена звичка під час сну може провокувати розвиток небезпечних захворювань.
Незважаючи на воєнний час, в Україні проводять заплановані підвищення пенсій. Так, у червні своє підвищення…
У вівторок, 3 червня, у західних, північних та місцями центральних областях очікується нестійка погода: пройдуть…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Як поводитися метеозалежним людям?
Трійця, одне з найбільших християнських свят, яке відзначають на п'ятдесятий день після Великодня. Тому свято…
Шпинат може бути не тільки корисним, а й справді смачним. Розкажемо, як швидко обсмажити його…