Як перевірити продукт та яку олію обрати для різних цілей, розповів Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1.
Рафінована соняшникова олія – продукт, що пройшов глибоке очищення. З плюсів – він позбавився всіх забруднень. З мінусів – він також залишився без більшості корисних речовин.
Рафіновану олію легко відрізнити за світлим кольором, майже відсутнім ароматом і смаком. Тому воно відмінно підходить для смаження. Тим більше, що має високу температуру димлення – 230°C. Однак вітамінів та корисних елементів там майже немає.
Читайте також: В Україні заборонили пальмову олію в дитячому харчуванні та молочних продуктах: що зміниться?
Нерафінована олія багата за складом, темніша за кольори, має насичений смак і аромат. Вона корисна для заправки салатів. Але для смаження не підходить, адже має значно нижчу температуру димлення – 107°C. При цьому також гине більшість корисних речовин.
Костянтин Грубич закликає читати етикетку. На ній має бути зазначено ДСТУ 4492:2005. Це свідчить про те, що олія відповідає стандартам якості.
Олія повинна бути прозорою і не містити сторонніх домішок. Щоб перевірити, чи немає у продукті води, експерт радить провести простий тест. Достатньо до невеликої кількості олії додати кухонної солі. Якщо сіль розчиниться, це означає, що є вода. У якісному маслі сіль осяде на дно посудини.
За словами Костянтина Грубича, найкраще зберігається соняшникова олія у темній скляній тарі. На жаль, у продажу така зустрічається рідко, і ціна її буде значно вищою. Тому, якщо купуєте продукт у пластиковій тарі, не робіть великих запасів. Адже в ній згодом олія може зіпсуватися.
Читайте також: Експерти назвали олію, яку не можна використовувати для смаження – це дуже шкідливо для здоров’я
Для нетривалого зберігання вибирайте темні прохолодні приміщення, у які не потрапляють прямі сонячні промені. Максимальний термін зберігання три місяці.
Джерело: ТСН
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…
Чи має право роботодавець вимагати від працівника виконувати свою роботу під час повітряної тривоги?