Обрізка листя коренеплодів (буряк, морква, дайкон, петрушка, пастернак) перед зберіганням дозволяє зберегти їх свіжими до весни. Збирати коренеплоди потрібно за сухої погоди, що зменшує ризик розвитку гнилі.
Раніше ми розповідали, що потрібно покласти поряд з картоплею, щоб вона зберігалася до нового врожаю.
Викопувати коренеплоди краще вилами, землю струшувати, а не бити коренеплодами один про одного і, звичайно, не мити.
Зберігають коренеплоди без бадилля, тому що воно витягує вологу. На буряках залишають бадилля довжиною 2-3 сантиметри, також важливо зберегти кінчик кореня. До речі, буряки краще зберігати разом з картоплею для регулювання вологості. Бадилля моркви обрізають на 1-2 сантиметри від коренеплоду. Всі коренеплоди краще зберігати лежачи шарами, пересипавши піском, а коріння пастернаку і петрушки вертикально, по «плічка» в піску.
Для успішного зберігання моркви та буряків важливо забезпечити оптимальні умови:
Коренеплоди найкраще зберігати у підвалі чи льоху, де температура та вологість можна легко контролювати. Якщо у вас немає таких приміщень, підійде холодильник для невеликих кількостей.
Регулярно перевіряйте овочі на наявність ознак гниття або пошкоджень та видаляйте хворі. Це запобігатиме поширенню гнилі на здорові коренеплоди.
Читайте також:
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…