Обрізка листя коренеплодів (буряк, морква, дайкон, петрушка, пастернак) перед зберіганням дозволяє зберегти їх свіжими до весни. Збирати коренеплоди потрібно за сухої погоди, що зменшує ризик розвитку гнилі.
Раніше ми розповідали, що потрібно покласти поряд з картоплею, щоб вона зберігалася до нового врожаю.
Викопувати коренеплоди краще вилами, землю струшувати, а не бити коренеплодами один про одного і, звичайно, не мити.
Зберігають коренеплоди без бадилля, тому що воно витягує вологу. На буряках залишають бадилля довжиною 2-3 сантиметри, також важливо зберегти кінчик кореня. До речі, буряки краще зберігати разом з картоплею для регулювання вологості. Бадилля моркви обрізають на 1-2 сантиметри від коренеплоду. Всі коренеплоди краще зберігати лежачи шарами, пересипавши піском, а коріння пастернаку і петрушки вертикально, по «плічка» в піску.
Для успішного зберігання моркви та буряків важливо забезпечити оптимальні умови:
Коренеплоди найкраще зберігати у підвалі чи льоху, де температура та вологість можна легко контролювати. Якщо у вас немає таких приміщень, підійде холодильник для невеликих кількостей.
Регулярно перевіряйте овочі на наявність ознак гниття або пошкоджень та видаляйте хворі. Це запобігатиме поширенню гнилі на здорові коренеплоди.
Читайте також:
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…
Чи має право роботодавець вимагати від працівника виконувати свою роботу під час повітряної тривоги?
Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…