Старшим людям слід стежити за своїм раціоном, адже організм часто вже не в змозі регулювати надходження потрібних речовин.
Раніше ми розповідали, чим корисна мойва.
Йдеться про скумбрію та лосось – ці види риби лікарі радять виключити, або максимально скоротити в споживанні людей старшого віку.
Людям після 60 років слід включати до свого раціону білу рибу, що містить менше жирів. До такої відноситься оселедець і короп.
Оселедець має антиоксидантні властивості, адже селен у його складі захищає клітини від окислення. Короп є джерелом білка, допомагає налагодити травлення та запобігає передчасному старінню шкіри.
Користь риби полягає ще й у наявності в ній цілого ряду поліненасичених жирних кислот. Біла та червона риба містять вітаміни групи В – це корисно для нервової системи та захищає від виникнення хвороб, які характерні людям похилого віку: деменції та хвороби Альцгеймера.
Вживання риби позитивно впливає на гостроту зору і підтримує роботу серцево-судинної системи. Завдяки вмісту кальцію та вітаміну D, страви з риби корисні для кісток та м’язів. А ще в рибі є йод, який потрібний для вироблення гормонів щитовидної залози.
Вас також можуть зацікавити новини:
Призначення соціальних допомог перейшло від органів соцзахисту до Пенсійного фонду України. Чи будуть через це…
Комунальні платежі без зайвих витрат і готівка без комісії – Укрпошта знижує фінансове навантаження на…
Старий показник більше не відображає реальних потреб українців. Уряд готує реформу, яка може змінити принцип…
Закони ухвалені, права гарантовані, але на практиці нічого не працює. І поки уряд із запізненням…
Пільги можуть надавати як із урахуванням доходів, так і без. Але деякі соцвиплати при розрахунках…
Багато хто вважає: якщо відрізати запліснявілу частину хліба – його можна їсти. Але насправді це…