Старшим людям слід стежити за своїм раціоном, адже організм часто вже не в змозі регулювати надходження потрібних речовин.
Раніше ми розповідали, чим корисна мойва.
Йдеться про скумбрію та лосось – ці види риби лікарі радять виключити, або максимально скоротити в споживанні людей старшого віку.
Людям після 60 років слід включати до свого раціону білу рибу, що містить менше жирів. До такої відноситься оселедець і короп.
Оселедець має антиоксидантні властивості, адже селен у його складі захищає клітини від окислення. Короп є джерелом білка, допомагає налагодити травлення та запобігає передчасному старінню шкіри.
Користь риби полягає ще й у наявності в ній цілого ряду поліненасичених жирних кислот. Біла та червона риба містять вітаміни групи В – це корисно для нервової системи та захищає від виникнення хвороб, які характерні людям похилого віку: деменції та хвороби Альцгеймера.
Вживання риби позитивно впливає на гостроту зору і підтримує роботу серцево-судинної системи. Завдяки вмісту кальцію та вітаміну D, страви з риби корисні для кісток та м’язів. А ще в рибі є йод, який потрібний для вироблення гормонів щитовидної залози.
Вас також можуть зацікавити новини:
Завдяки сучасним технологіям такі пристрої забезпечують максимальний комфорт у будь-яких умовах. Однак важливо знати, як…
Стартувала програма фінансової підтримки батьків першокласників. Втім, чимало з них не можуть подати заявку на…
Пенсійний фонд оприлюднив оновлені статистичні дані щодо розміру пенсій в Україні. Хто отримав найбільше підвищення…
Неякісна кава легко «виказує себе» у простому домашньому експерименті. Розповідаємо, як швидко перевірити якість кави.
У Києві Пенсійний фонд вимагав у жінки повернути 74 828 гривень. Ці гроші, на думку…
В Україні право на пенсію залежить від віку та страхового стажу. Розглянемо випадок, коли людина…