Пенсіонерам та внутрішньо переміщеним особам, які отримали цей статус до 24 лютого 2022 року, потрібно пройти ідентифікацію, інакше пенсійні виплати “заморозять”.
Про це нагадали в Пенсійному фонді України.
Раніше ми розповідали, що в Україні анонсували значне підвищення пенсій.
Ідентифікація потрібна для підтвердження того, що пенсію отримує саме та людина, кому вона призначена. Пенсіонери з переселенців, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року, мали пройти ідентифікацію до 31 березня 2024 року. Якщо вони з якихось причин цього не зробили, їм припинили переказувати пенсію.
Для відновлення виплат ВПО можуть пройти ідентифікацію будь-яким зручним для себе способом. Після проходження ідентифікації пенсійні виплати нарахують і за ті місяці, коли їх було “заморожено”.
Пройти ідентифікацію можна кількома способами:
• особисто, звернувшись до відділення Ощадбанку або до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України з паспортом громадянина України;
• через вебпортал електронних послуг ПФУ за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису Дія.Підпис (Дія ID);
• за допомогою відеоконференцзв’язку у територіальному органі Пенсійного фонду;
• звернувшись до дипломатичної установи України за кордоном. Після отримання там документа, що засвідчує, що фізична особа є живою, її оригінал разом із заявою про поновлення виплат потрібно надіслати до Пенсійного фонду України.
Вас також можу зацікавити новини:
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…