14 вересня в Україні відзначається День борщу. У кожної господині є свій рецепт цієї національної страви, але ми сьогодні розповімо, як приготувати найчервоніший і найсмачніший борщ.
Борщ – одна з найпопулярніших перших страв серед українців. Для багатьох ця страва – ознака рідного дому, тепла та затишку. Його насичений аромат і яскравий червоний колір приваблюють навіть найвибагливіших гурманів.
У новому відео на Youtube-каналі “Одеське життя” експертка Юлія Сущенко підрахувала, скільки коштує борщ в Одесі, Львові, Бухаресті та Нью-Йорку. Подивіться, цей ролик, щоб дізнатися:
Раніше ми писали, навіщо розумні господині додають у борщ цукор.
Насиченість кольору борщу безпосередньо залежить від буряків і того, коли саме його додають. Кращий вибір – салатний буряк темно-бордового кольору. Її варто закладати у середині процесу варіння. Після цього варіть борщ не менше 10-15 хвилин, щоб буряк встиг забарвити блюдо.
Також є й інші корисні методи:
Секрет від бабусь: під час смаження буряка посипте його 1 ст.л. цукру. Це надасть більш насиченого кольору та аромату, але закладати буряк у борщ краще в самому кінці, щоб уникнути фарбування інших овочів.
Як зберегти колір буряків без смаження:
Якщо ви не любите смажити овочі перед додаванням у суп, спробуйте такі способи для збереження яскравого кольору борщу:
Застосувавши один з цих методів, ви зможете зберегти червоний колір борщу.
Вас також можуть зацікавити новини:
Про метал рідко говорять із теплом, але, коли мова заходить про Armox 600T, мені згадується…
18 квітня в Україні переважно тепло, буде сухо та сонячно на більшій території нашої держави,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: магнітосфера Землі перебуватиме у збудженому стані.
У сучасному світі бізнес все більше стає міжнародним, а англійська мова є основною мовою для…
З віком організму стає складніше засвоювати вітамін B1 (тіамін), а тим часом він життєво важливий.…
Великодній кошик – це не просто традиція, а символ віри, радості та вдячності за Воскресіння…