Найчастіше морква починає зеленіти через те, що вона знаходиться на відкритому сонці. Це відбувається при загущених посадках, моркві нікуди рости вшир, і вона починає підніматися нагору. Саме частина, що знаходиться на сонці і починає зеленіти.
Раніше ми розповідали, як виростити солодку моркву.
Зелена частина моркви відрізняється за смаком від тієї, що росла у землі. Вся справа в тому, що в зеленій частині накопичується соланін – отруйна речовина, яка дає гіркий смак. За аналогією з картоплею.
Головне питання, яке хвилює багатьох, – це безпека вживання моркви із зеленою верхівкою. Важливо пам’ятати, що така морква може містити соланін — токсин, який присутній у деяких рослинах сімейства пасльонових. Однак у моркві вміст цієї речовини незначний, та його рівень зазвичай безпечний для споживання.
Читайте також: Не поливайте моркву протягом двох тижнів і ви здивуєтеся: коли і для чого це потрібно
Тим не менш, якщо морква почала зеленіти або в’янути, або якщо на ній з’явилися ознаки гнилі, краще уникати її вживання. У такій ситуації, як правило, краще обрізати зелену частину перед тим, як використовувати коренеплід у кулінарії.
Таким чином, морква із зеленою верхівкою цілком безпечна для вживання, якщо вона свіжа і не має ознак псування, але позеленілу частину краще зрізати.
7 квітня в Україні відзначають Всесвітній день здоров'я. Християни вшановують пам'ять святого преподобного Юрія Мелітійського.…
До першої групи інвалідності належать люди, які повністю втратили працездатність і вимагають постійної опіки. Вони…
6 квітня святкує свій 55-й день народження Ірина Білик. Ім’я співачки стало символом нової вітчизняної…
Досвідчені овочівники розповіли, чим потрібно підживити кабачки та цукіні, щоб урожаю вистачило і для власного…
7 квітня очікується мокрий сніг у північних та місцями центральних областях, у західних - подекуди…
Чи варто турбуватися про здоров'я? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?