Новини

Цей рецепт «Наполеона» встиг завоювати мільйони сердець: найсмачніший торт із незвичайним компонентом

Хмільний «Наполеон» вас точно не сп’янить, але саме додавання пива в тісто робить його ще слоїстим і ніжнішим. Такий торт розлітається на ура.

Раніше ми розповідали, як спекти “Наполеон” на сковороді.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 250 г вершкового масла;
  • 400 г борошна;
  • 200 мл світлого пива;
  • щіпка солі.

Для заварного крему:

  • 600 мл молока;
  • 180 г цукру;
  • 3 курячі яйця;
  • 75 г борошна;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Вершкове масло потрібно нарізати невеликими кубиками або натерти на великій тертці і змішати з борошном і сіллю, добре перетерти руками. Влити пиво та замісити еластичне та м’яке тісто.
  2. Прибрати тісто в пакет і відправити в холодильник на пів години.
  3. В цей час можна зварити крем.
  4. Для цього поставте на плиту каструлю і влийте в неї 500 мл молока.
  5. В окремому посуді збийте віночком або міксером яйця з борошном та ванільним цукром, додайте 100 мл молока та розмішайте.
  6. Коли молоко в каструлі закипить, тонким цівком введіть яєчно-борошняну суміш, весь час помішуйте. Як тільки крем почне густіти, можете знімати його з плити. Переварювати його не потрібно, інакше може взятися крупинками.
  7. Дайте крему охолонути і лише потім введіть розм’якшене вершкове масло і збийте масу до однорідності міксером.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  9. Тісто розділіть на 7-8 частин і розкачайте їх у круги товщиною 1-2 мм.
  10. Коржі випікайте в духовці хвилин 5-6, поки вони не зарум’яняться.
  11. За допомогою тарілки або кришки обріжте коржі, надавши їм однакову форму та розмір. Із залишків зробіть крихту для прикраси.
  12. Зберіть торт, верх і боки теж щедро змастіть кремом і посипте крихтою. Заберіть у холодильник на ніч, щоб «Наполеон» добре просочився.

Читайте також: Тепер «Наполеон» готуватимете тільки так: найшвидший рецепт із трьох інгредієнтів

Новое на сайте

  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10