Новини

Цей рецепт «Наполеона» встиг завоювати мільйони сердець: найсмачніший торт із незвичайним компонентом

Хмільний «Наполеон» вас точно не сп’янить, але саме додавання пива в тісто робить його ще слоїстим і ніжнішим. Такий торт розлітається на ура.

Раніше ми розповідали, як спекти “Наполеон” на сковороді.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 250 г вершкового масла;
  • 400 г борошна;
  • 200 мл світлого пива;
  • щіпка солі.

Для заварного крему:

  • 600 мл молока;
  • 180 г цукру;
  • 3 курячі яйця;
  • 75 г борошна;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Вершкове масло потрібно нарізати невеликими кубиками або натерти на великій тертці і змішати з борошном і сіллю, добре перетерти руками. Влити пиво та замісити еластичне та м’яке тісто.
  2. Прибрати тісто в пакет і відправити в холодильник на пів години.
  3. В цей час можна зварити крем.
  4. Для цього поставте на плиту каструлю і влийте в неї 500 мл молока.
  5. В окремому посуді збийте віночком або міксером яйця з борошном та ванільним цукром, додайте 100 мл молока та розмішайте.
  6. Коли молоко в каструлі закипить, тонким цівком введіть яєчно-борошняну суміш, весь час помішуйте. Як тільки крем почне густіти, можете знімати його з плити. Переварювати його не потрібно, інакше може взятися крупинками.
  7. Дайте крему охолонути і лише потім введіть розм’якшене вершкове масло і збийте масу до однорідності міксером.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  9. Тісто розділіть на 7-8 частин і розкачайте їх у круги товщиною 1-2 мм.
  10. Коржі випікайте в духовці хвилин 5-6, поки вони не зарум’яняться.
  11. За допомогою тарілки або кришки обріжте коржі, надавши їм однакову форму та розмір. Із залишків зробіть крихту для прикраси.
  12. Зберіть торт, верх і боки теж щедро змастіть кремом і посипте крихтою. Заберіть у холодильник на ніч, щоб «Наполеон» добре просочився.

Читайте також: Тепер «Наполеон» готуватимете тільки так: найшвидший рецепт із трьох інгредієнтів

Новое на сайте

  • Новини

До сковороди нічого не прилипне: простий спосіб з минулого, про який багато хто забув

Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають…

21/11/2025 05:33
  • Статті

Як обрати доставку суші у Києві: 7 основних критеріїв

Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…

20/11/2025 23:06
  • Новини

Погода 21 листопада: атмосферні фронти розділять Україну на холодну й теплу частини

Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?

20/11/2025 22:30
  • Новини

Потужний сонячний потік рухається в бік Землі: чи чекати 21 листопада магнітну бурю

Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?

20/11/2025 21:30
  • Дача

Підзимовий посів: посадіть кабачки в листопаді, щоб отримати дуже ранній урожай

Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?

20/11/2025 20:30
  • Новини

В Укренерго пояснили, в яких регіонах найважча ситуація з електропостачанням

Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.

20/11/2025 19:30