Середа, 20 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальна яблучна шарлотка – найповітряніша та м'яка: обов'язково додайте цей інгредієнт

Оригінальна яблучна шарлотка – найповітряніша та м’яка: обов’язково додайте цей інгредієнт

Этот материал также доступен на русском языке
У серпні на зміну різноманітним ягодам приходять яблука, які активно починають збирати в садах, тому саме час балувати свою сім'ю смачною випічкою, серед якої найпопулярнішою залишається шарлотка.

Пропонуємо приготувати вам шарлотку з яблуками за традиційним рецептом. Така випічка точно вам сподобається. І не забудьте додати трохи кориці, щоб шарлотка була ще смачнішою.

Читайте також: Лінива шарлотка: готуємо ароматний, повітряний пиріг усього за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Яблука – 3-4 шт.;
  • вершкове масло та панірувальні сухарі для змащування форми;
  • мелена кориця – за смаком.

Приготування:

  1. Яйця потрібно збити з цукром до стійкої піни за допомогою міксера.
  2. Просіяти борошно і акуратно ввести в яєчну суміш, перемішати лопаткою, міксером збивати нічого не потрібно більше.
  3. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати часточками.
  4. Змастити форму для випікання маслом і посипати панірувальними сухарями, щоб шарлотка не пристала до форми під час випічки.
  5. На дно форми вилити трохи тіста. Викласти яблука, посипати корицею і зверху залити тістом, що залишилося.
  6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.

До речі, яблука можна замінити на груші, сливу, персики, смак шарлотки від цього точно не зміниться.

Також при бажанні до тіста можна додати ванільний цукор для ароматизації випічки.

Нове на сайті