У роботі з дріжджовим тістом дуже важливо дотримуватися правильної послідовності додавання інгредієнтів. Не менш важливо звернути увагу на дріжджі, адже їхній термін придатності та умови зберігання дуже впливають на ефективність.
Використовуйте тільки свіже борошно. Перед додаванням борошна обов’язково просійте його, щоб ваша випічка була повітряною.
Раніше ми розповідали про три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю.
Беріть для приготування тіста тільки свіжі дріжджі, перевіривши термін придатності. Оскільки дріжджі чутливі до тепла та вологи, зберігайте їх у сухому та прохолодному місці. Щоб дріжджі краще працювали, додавайте тільки тепле молоко або воду.
Якщо в рецепті є розтоплене вершкове масло, не забудьте його охолодити перед додаванням у тісто. Інакше тісто може вийти занадто щільним або, навпаки, занадто рідким.
Оскільки цукор слугує джерелом їжі для дріжджів, зайва його кількість може стати на заваді для підняття тіста. А ось сіль пригнічує дію дріжджів, тому її варто додавати наприкінці.
Якщо тісто не підіймається, розігрійте духовку до 45-50 ⁰С, помістіть посудину з опарою в духовку, а внизу розмістіть покладіть деко з водою та закрийте дверцята.
Вас також можуть зацікавити новини:
Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)
Помилки молодості: про що шкодують українці після виходу на пенсію – відеоопитування
Для пенсіонерів, які досягли 65-річного віку, держава гарантує виплату не меншу 40% мінімальної зарплати. Але,…
1 липня очікується невеликий дощ на Луганщині, на решті територіях без опадів.
Кабмін затвердив важливу ухвалу, яка змінить повсякденне використання мобільного зв'язку: боротьба зі спамом, нові права…
Православний церковний календар на липень 2025 року допомагає віруючим стежити за всіма святами, постами чи…
В Україні діє обмеження на зняття готівки – не більше 100 тисяч гривень на добу.…