Новини

Просто шедевральний «Наполеон» – бюджетний рецепт улюбленого торта: не потрібні ні масло, ні сметана

Тісто для «Наполеона» готуватимемо з води та смальцю. Смалец легко зробити у домашніх умовах. Потрібно купити найдешевше сало та перетопити його.

Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” на сковороді.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 250 г свинячого смальцю;
  • 1 столова ложка оцту;
  • 100 мл води;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Для крему:

  • 1 л молока;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 курячі яйця;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 2 столові ложки крохмалю;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 125 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Просійте борошно та змішайте сіль, борошно та ванільний цукор в одній мисці.
  2. Додаємо смалець і перетираємо в крихту.
  3. У склянку з водою вливаємо оцет, додаємо в крихту і вбиваємо яйце.
  4. Замішуємо тісто і на 1 годину відправляємо в холодильник.
  5. У цей час готуємо крем. Ставимо каструлю із молоком на плиту. В окремому посуді збиваємо яйця, цукор, крохмаль і борошно, додаємо 100 мл молока (можна взяти з каструлі, головне, щоб воно не було занадто гарячим.
  6. Вливаємо яєчну суміш у молоко і постійно помішуючи варимо до загусання.
  7. Знімаємо крем із плити і даємо йому охолонути. Потім за допомогою міксера збиваємо його з маслом.
  8. Тісто ділимо на 12 шматочків і розкочуємо тонкі коржі. За допомогою тарілки або кришки вирізаємо кола, залишки підуть на прикрашання торта.
  9. Випікаємо коржі при температурі 170-180 градусів 3-5 хвилин.
  10. Збираємо торт, перемазуємо коржі, а зверху прикрашаємо крихтою. Відправляємо в холодильник для просочення на 4-6 годин.

Приємного чаювання!

Новое на сайте

  • Статті

Чи пенсіонери підуть на війну: нові правила військової служби для людей 60+

Війна змінює все. І якщо ще нещодавно чоловіки віком понад 60 років не підлягали мобілізації,…

14/09/2025 09:51
  • Новини

Баклажани по-турецьки: соковитий рецепт з м’ясною начинкою та томатним соусом

Карніарік - традиційні баклажани по-турецьки, які легко приготувати вдома. Головне – правильно підготувати овочі

14/09/2025 08:59
  • Статті

Сила Хреста: чому Церква святкує Воздвиження

14 вересня Церква відзначає Воздвиження Животворчого Хреста Господнього — свято, в якому поєднуються скорбота про…

14/09/2025 07:48
  • Новини

Кому з ВПО доведеться повернути виплачені кошти добровільно або через суд

Суд зобов’язав повернути кошти, які жителька Дніпропетровщини отримувала як ВПО. Скільки доведеться сплатити і що…

14/09/2025 06:33
  • Статті

Astroscope.com.ua – найкращий астрономічний магазин в Україні

Аматорська астрономія за останні роки стрімко розвивається, і все більше людей прагнуть глянути на зоряне…

13/09/2025 23:03
  • Новини

Як раз і назавжди позбутися портулаку на ділянці: поради для городників

Портулак надзвичайно живучий бур’ян, якого вкрай важко позбутися. Ця рослина може стати великою проблемою для…

13/09/2025 21:01