Помилки при варінні картоплі можуть зіпсувати не тільки смак і колір, але й позбавити овоч вітамінів, які містяться в ньому.
Раніше ми розповідали, як правильно посадити картоплю.
Для багатьох відповідь на це питання досить проста – звичайно. Але досвідчені кулінари вважають інакше.
При очищенні картопля втрачає достатню кількість вітамінів та мінералів, тому що вони знаходяться під шкіркою або поруч із нею.
Також важливо відзначити, що при варінні очищена картопля вбирає більше води, ніж нечищена, через що бульби стають водянистими і розвалюються.
Вихід із такої ситуації – варити картоплю в шкірці, а потім уже очищати її.
Ще одна проблема. Більшість із нас картоплю опускає у холодну воду і потім каструлю ставить на вогонь. Через що картопля вариться нерівномірно. Так усередині вона тверда, а зовні м’яка. Також плоди втрачають крохмаль і в результаті, якщо ви відварюєте картоплю на пюре, то пишноти може і не бути, впливає це і на смак.
Тому картоплю потрібно відправляти у киплячу воду.
Ще одна помилка. Деякі господині вважають, що для того, щоб картопля швидше зварилася, потрібно тримати її на максимальному вогні.
Але сильне кипіння лише на шкоду бульбам. Вони швидко розварюються, втрачають форму та смак.
Краще варити картоплю на повільному вогні, тоді вона буде смачнішою.
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…
Українцям із газовими котлами та плитами попередили про нові витрати — перед початком опалювального сезону.…
В Україні стрімко зростає кількість водіїв, які втрачають право керувати авто. МВС публікує тривожну статистику.