Від цього залежить не тільки вибір термінів посіву насіння на розсаду, але й споживання врожаю. Наприклад, ранні сорти – ніжні та соковиті, годяться для споживання у свіжому вигляді й не можуть довго зберігатися. Середні сорти використовують у свіжому вигляді і для квашення. А пізні сорти годяться і для зимового зберігання, і для квашення.
Раніше ми писали, навіщо досвідчені дачники збирають шкаралупу від волоських горіхів.
Купуйте насіння тільки у перевірених продавців, а також відомих для вас брендів.
Земля з городу не годиться. Набагато кращі результати дає самостійно приготована суміш. Для цього:
Розсаду ранньої капусти можна висаджувати в ґрунт уже наприкінці квітня, а отже, насіння треба посіяти на початку березня. Саджанці середніх сортів висаджують на город у середині травня, а пізні – на початку червня.
Дуже важливо правильно підготувати посадковий матеріал, якщо цього не зробив виробник. Імпортне насіння, як правило, до посіву вже готове. Інше потрібно знезаразити в розчині марганцівки або прогріти в духовці. Таке насіння зберігати вже не можна і потрібно терміново висівати.
Замочене, а краще вже пророщене насіння, швидше сходить і краще росте. Замочують насіння капусти всього на 17-19 годин. Воду змінюють один раз на три-чотири години. Після чого насіння підсушують і висівають.
Бальна пенсійна система: чи може вона насправді щось змінити – відповідь експерта
Автоматичне перепризначення субсидій стосується більшості домогосподарств. Але якщо змінився склад сім’ї або майновий стан —…
Батат, або солодка картопля, – смачний та корисний продукт. Якщо ви хочете виростити його самостійно,…
Схеми шахраїв стають дедалі витонченішими. Вони використовують фейкові клавіатури, коментарі з фішинговими посиланнями й фальшиві…
У 2025 році в Україні знову зростуть вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію…
Відкрито реєстрацію на програму фінансової підтримки. У межах ініціативи можна отримати до 50 тисяч гривень.…
Увечері 4 квітня росія завдала удару балістичною ракетою по житловому району Кривого Рогу. Внаслідок цього…