Від цього залежить не тільки вибір термінів посіву насіння на розсаду, але й споживання врожаю. Наприклад, ранні сорти – ніжні та соковиті, годяться для споживання у свіжому вигляді й не можуть довго зберігатися. Середні сорти використовують у свіжому вигляді і для квашення. А пізні сорти годяться і для зимового зберігання, і для квашення.
Раніше ми писали, навіщо досвідчені дачники збирають шкаралупу від волоських горіхів.
Купуйте насіння тільки у перевірених продавців, а також відомих для вас брендів.
Земля з городу не годиться. Набагато кращі результати дає самостійно приготована суміш. Для цього:
Розсаду ранньої капусти можна висаджувати в ґрунт уже наприкінці квітня, а отже, насіння треба посіяти на початку березня. Саджанці середніх сортів висаджують на город у середині травня, а пізні – на початку червня.
Дуже важливо правильно підготувати посадковий матеріал, якщо цього не зробив виробник. Імпортне насіння, як правило, до посіву вже готове. Інше потрібно знезаразити в розчині марганцівки або прогріти в духовці. Таке насіння зберігати вже не можна і потрібно терміново висівати.
Замочене, а краще вже пророщене насіння, швидше сходить і краще росте. Замочують насіння капусти всього на 17-19 годин. Воду змінюють один раз на три-чотири години. Після чого насіння підсушують і висівають.
Бальна пенсійна система: чи може вона насправді щось змінити – відповідь експерта
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…