Як правильно збирати і зберігати гарбуз – секрети дачників

Этот материал также доступен на русском языке

как вырастить крупную тыкву
Гарбузи тримають на городі довго, тому дуже важливо точно зрозуміти, коли їх пора прибирати. Тільки так плоди добре збережуться і їх можна буде використовувати ще довго.

Гарбуз витримують на городі до осені, щоб він добре визрів і містив максимальну кількість цукрів. Гранично важливо прибрати всі плоди з городу до перших заморозків. Переморожені гарбузи не будуть нормально зберігатися і швидко зіпсуються.

Раніше ми писали, як правильно зберігати цибулю, щоб вона не псувалася до весни.

Як зрозуміти, що гарбуз дозрів

Повністю дозрілий гарбуз має кілька відмінних ознак:

  • шкірка тверда і глянцева;
  • колір однорідний і не має “дивних” вкраплень;
  • стукіт по плоду виходить “порожнім” і дзвінким.

Такі гарбузи міститимуть найбільшу кількість цукрів.

Як правильно зберігати гарбуз

Зберігати гарбуз потрібно за температури 5 – 10⁰С і вологості від 70 до 80 відсотків. Так плоди будуть у відмінній формі два-три місяці (максимум півроку). 

І ви зможете приготувати з них безліч смачних і корисних страв.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?