Яблука миємо, очищаємо від шкірки, якщо вона щільна, видаляємо насіння і плодоніжку. Нарізаємо яблука тонкими часточками.
Борошно обов’язково просіюємо, щоб воно наситилося киснем і додаємо розпушувач.
Яйця дістаємо з холодильника, не даємо їм охолонути, розбиваємо в ємність і збиваємо міксером до появи піни.
Додаємо до яєць ванільний та звичайний цукор, і збиваємо на високій швидкості міксера не менше 5-7 хвилин.
У яєчну масу частинами вводимо борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто лопаткою, міксер краще не використовувати. Намагаємось розмішувати так, щоб не було грудочок.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. На дно форми викладаємо щільно яблучні часточки. Виливаємо тісто у форму та рівномірно розподіляємо.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Шарлотку з яблуками, що залишилася, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.