Вареники з вишнею - ідеальна літня страва, вона не тільки смачна, але й корисна. Як приготувати вареники так, щоб вони не розварювалися та не текли? Вся справа у рецепті.
Вимішувати тісто приблизно 5 хвилин, до повної однорідності. Тісто виходить досить м’яким та еластичним. Накрити тісто целофановим пакетом та залишити відпочивати на 30 хвилин.
Перекласти вишню на сито, щоб сік міг максимально стекти. Зайвий вишневий сік злити, його можна використовувати для компоту.
У вишню додати крохмаль і за бажанням можна додати ще цукру. Добре перемішати.
Тісто розкачати товщиною приблизно 3 мм (не надто тонко, щоб тісто могло втримати соковиту начинку).
Вирізати з тіста кола діаметром 7,5-8 см.
На кожну заготівлю викласти трохи вишень. Зліпити вареники, защипуючи краю тіста кіскою.
Варити вареники у киплячій підсоленій воді приблизно 7-8 хвилин, залежно від розміру.
Готові вареники змастити вершковим маслом і посипати цукром. Подавати вареники зі сметаною.