Так, включення до щоденного раціону страв з картоплі є гарною профілактикою цинги, пародонтозу, гінгівіту, інших проблем із зубами та яснами. Завдяки високому вмісту калію, варена та печена картопля входить до списку продуктів, корисних для сердечників та гіпертоніків.
У 100 г картопляного пюре знаходяться такі корисні мікроелементи, як:
Вітамін С – 5% денної норми.
Вітаміни В1 та В4 – до 7 %.
Ніацин (РР), що знижує рівень «шкідливого» холестерину та кількість тригліцеридів у крові – 7 %.
Мінерали – кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо.
Що стосується шкоди – то пюре з картоплі – досить калорійне, особливо, якщо воно заправлене вершками чи маслом.
Дієтологи вважають, що таку страву можна їсти молодим людям, які не мають проблем із шлунково-кишковим трактом та зайвою вагою. Для решти воно – під забороною.
Також пюре не можна вводити в раціон людям, які страждають на цукровий діабет. Так як швидкість всмоктування цукрів з картопляного пюре практично така, як із звичайного білого цукру.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна їсти сало.
Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…
Деякі паспорти можуть втратити чинність – і ви залишитися без документа. Що саме стати причиною…
Частина отримувачів соцдопомоги може опинитися без виплат – і причина в новій процедурі, яку запровадили…
Цей виняток у пенсійному законодавстві стосується не всіх, але якщо ви підпадаєте під категорію –…
Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…
Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…