Так, включення до щоденного раціону страв з картоплі є гарною профілактикою цинги, пародонтозу, гінгівіту, інших проблем із зубами та яснами. Завдяки високому вмісту калію, варена та печена картопля входить до списку продуктів, корисних для сердечників та гіпертоніків.
У 100 г картопляного пюре знаходяться такі корисні мікроелементи, як:
Вітамін С – 5% денної норми.
Вітаміни В1 та В4 – до 7 %.
Ніацин (РР), що знижує рівень «шкідливого» холестерину та кількість тригліцеридів у крові – 7 %.
Мінерали – кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо.
Що стосується шкоди – то пюре з картоплі – досить калорійне, особливо, якщо воно заправлене вершками чи маслом.
Дієтологи вважають, що таку страву можна їсти молодим людям, які не мають проблем із шлунково-кишковим трактом та зайвою вагою. Для решти воно – під забороною.
Також пюре не можна вводити в раціон людям, які страждають на цукровий діабет. Так як швидкість всмоктування цукрів з картопляного пюре практично така, як із звичайного білого цукру.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна їсти сало.
У яку воду треба класти картоплю при варінні кип'яток чи холодну? От якому випадку це…
Кабмін готується до пікового навантаження. Чому заяви варто подати до Різдва?
Нові правила для пенсіонерів у наступному році. Надбавки, стаж і межі виплат.
В Україні можна отримати пільги на оплату комунальних послуг у повному обсязі. Ось повний перелік…
Привіт! На зв'язку Владислав - засновник і керівник магазину Кораблик Рибака. З 2017 року ми…
Автопродовження скасовано. У фінустанові назвали категорії клієнтів, яким автоматично не перевипустять картки.