Так, включення до щоденного раціону страв з картоплі є гарною профілактикою цинги, пародонтозу, гінгівіту, інших проблем із зубами та яснами. Завдяки високому вмісту калію, варена та печена картопля входить до списку продуктів, корисних для сердечників та гіпертоніків.
У 100 г картопляного пюре знаходяться такі корисні мікроелементи, як:
Вітамін С – 5% денної норми.
Вітаміни В1 та В4 – до 7 %.
Ніацин (РР), що знижує рівень «шкідливого» холестерину та кількість тригліцеридів у крові – 7 %.
Мінерали – кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо.
Що стосується шкоди – то пюре з картоплі – досить калорійне, особливо, якщо воно заправлене вершками чи маслом.
Дієтологи вважають, що таку страву можна їсти молодим людям, які не мають проблем із шлунково-кишковим трактом та зайвою вагою. Для решти воно – під забороною.
Також пюре не можна вводити в раціон людям, які страждають на цукровий діабет. Так як швидкість всмоктування цукрів з картопляного пюре практично така, як із звичайного білого цукру.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна їсти сало.
В Україні пенсія за віком визначається двома ключовими чинниками — тривалістю страхового стажу та рівнем…
В Україні близько мільйона осіб мають статус учасника бойових дій - таку цифру озвучували міністерка…
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…