Новини

Справжній харчо за грузинським рецептом – такого смачного супу ви ще не їли

Інгредієнти:

  • яловичі ребра (або інша частина яловичини) – 400 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • часник – 1 головка,
  • вода – 3 л,
  • олія – 4 столові ложки,
  • яловичий фарш – 300 г,
  • рис – 100 г,
  • волоські горіхи – 50 г,
  • томатна паста – 3 столові ложки,
  • хмелі-сунелі – 1 чайна ложка,
  • половина перцю чилі,
  • орегано (приправа) – 1 чайна ложка,
  • зіра – 1/2 чайної ложки,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • соус ткемалі (за бажанням) – 2-3 столові ложки,
  • кінза (можна кріп або петрушку),
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. У розігріту до 220 градусів духовку викласти на деко яловичі ребра, розрізані навпіл, одну цибулину та часник.
  2. Залишити запікатися на 20 хвилин, після чого деко дістати.
  3. Запечені ребра з цибулею та часником помістити в глибоку каструлю, залити водою та варити бульйон на середньому вогні 90 хвилин.
  4. Цибулину, що залишилася, нарізати кубиками і обсмажити на розігрітій з маслом сковороді до м’якості.
  5. Додати фарш до цибулі і смажити ще кілька хвилин, постійно помішуючи.
  6. Промити рис, додати до цибулі з фаршем. Додати томатну пасту та 2 або 3 половники бульйону з-під ребер.
  7. Все це тушкувати протягом 5-7 хвилин на тихому вогні, потім додати спеції (орегано, хмелі-сунелі, зіру та соус ткемалі), посолити та перемішати.
  8. Яловичий бульйон процідити, прибравши звідти цибулю та часник, і знову перекип’ятити.
  9. Висипати в каструлю заправку зі сковороди та на мінімальному вогні тушкувати 15-20 хвилин.
  10. З ребер прибрати кісточки, нарізати м’ясо невеликими шматочками та додати до супу.
  11. Дрібно нарізати горіхи і додати в каструлю разом з лавровим листом і дрібно нарубаним часником.
  12. Через 10-15 хвилин суп зняти з вогню і дати йому настоятися 20-30 хвилин.
  13. При подачі харчо посипати зеленню.

Новое на сайте

  • Новини

Мінсоцполітики повідомило: коли надійдуть виплати 6500 гривень

Українці, які подали заявку на одноразову виплату «Зимова підтримка», отримають гроші найближчим часом. У Мінсоцполітики…

18/12/2025 20:30
  • Новини

ПриватБанк попередив клієнтів про необхідність заміни карток: кому це треба зробити негайно

Навіть попри автоматичне продовження строку дії карток під час воєнного стану, окремим клієнтам ПриватБанку радять…

18/12/2025 19:30
  • Новини

Верховна Рада скасує Житловий кодекс і Закон про приватизацію житла: що далі

Безоплатна приватизація житла, якою українці користуються понад три десятиліття, може залишитися в минулому. Парламент готується…

18/12/2025 18:30
  • Новини

Риба та мясо холодного чи гарячого копчення: що менш шкідливе та безпечне для здоров’я

Копчене м’ясо чи риба у багатьох асоціюється зі святковим столом і яскравим смаком. При цьому…

18/12/2025 17:30
  • Новини

Кури є, а яєць немає? Ось що насправді не так з годівлею: помилка, яку роблять майже всі

Багато господарів щиро дивуються: кури є, корм є, а яєць — обмаль. У хід іде…

18/12/2025 17:00
  • Новини

Урожай озимої цибулі буде рекордним і жодних стрілок: обов’язково внесіть це підживлення

Щоб озима цибуля дала великий урожай і не пускала стрілки, взимку їй необхідне правильне підживлення.…

18/12/2025 16:45