Просте, на перший погляд, італійське національне блюдо, що є тонким коржом з начинкою з томатної пасти, оливкової олії, помідорів, моцарелли і базиліка здобуло собі повагу і здобуло шанувальників по всьому світу.
Невипадково італійці звернулися до ЮНЕСКО з проханням визнати свій історичний гастрономічний винахід не просто національним надбанням, а частиною Всесвітніх цінностей.
Сьогодні в Італії, де піца шанується як національна страва, діє Закон про піцу, який суворо регламентує як склад справжньої італійської піци, так і весь процес її приготування аж до того, де мають виростати інгредієнти та вироблятися сир, як повинно готуватися тісто і за якої температури і в який спосіб страва повинна готуватися.
Дата свята приурочена до дня пам’яті Святої Аполлонії, яка вважається небесною покровителькою страждаючих від зубного болю. У ХVIII столітті з легкої руки П’єра Фошара, засновника сучасної стоматології як науки та професії, Аполлонія почала заступатися і стоматологам, покликаним цей біль усувати.
Тумани, дощі й перші морози. Синоптики розповіли, де очікувати опади та різкі перепади температур.
Українці, які зіткнулися з перебоями в електропостачанні, змушені шукати надійних джерел резервного харчування. Портативна зарядна…
Фахівці стверджують, що потужні спалахи на Сонці не призведуть до суттєвого збурення магнітного поля у…
Що показали нові сорти картоплі 2025 року? Експерти назвали переможців і невдах минулого сезону.
Коли чекати максимальних геомагнітних збурень у грудні та як вберегтися від їх впливу. Що радять…
Сушка для рушників – це незамінний пристрій для ванної кімнати, який не тільки допоможе висушити…