Просте, на перший погляд, італійське національне блюдо, що є тонким коржом з начинкою з томатної пасти, оливкової олії, помідорів, моцарелли і базиліка здобуло собі повагу і здобуло шанувальників по всьому світу.
Невипадково італійці звернулися до ЮНЕСКО з проханням визнати свій історичний гастрономічний винахід не просто національним надбанням, а частиною Всесвітніх цінностей.
Сьогодні в Італії, де піца шанується як національна страва, діє Закон про піцу, який суворо регламентує як склад справжньої італійської піци, так і весь процес її приготування аж до того, де мають виростати інгредієнти та вироблятися сир, як повинно готуватися тісто і за якої температури і в який спосіб страва повинна готуватися.
Дата свята приурочена до дня пам’яті Святої Аполлонії, яка вважається небесною покровителькою страждаючих від зубного болю. У ХVIII столітті з легкої руки П’єра Фошара, засновника сучасної стоматології як науки та професії, Аполлонія почала заступатися і стоматологам, покликаним цей біль усувати.
Чи плануєте робити домашні заготовки на зиму? Тоді правильний вибір оцту для консервації – це…
Кабінет Міністрів України ухвалив важливе рішення, яке стосується програми "Зимова єПідтримка". Що потрібно знати учасникам…
Ветерани, переселенці, медики та освітяни зможуть орендувати квартири за зниженими цінами. Розповідаємо, як працюватиме програма…
У різних країнах до зберігання яєць підходять по-різному. Розповідаємо, що рекомендують фахівці з харчової безпеки.
Уряд запускає нову програму підтримки. Розповідаємо, хто з українців отримає по 5000 гривень і що…
8 липня у північних областях та на Вінниччині очікуються дощі, на решті територіях - без…