Брокколі корисно вживати в їжу через наявність у ній сульфорафану, який є антиоксидантом.
На першому етапі дослідження група фахівців відібрала щурів, які мають підтверджений діагноз на цукровий діабет. Під час експерименту гризунам давався екстракт сульфорафану. В результаті виявилося, що антиоксидант знижував вироблення глюкози в клітинах печінки, завдяки чому знижувався рівень цукру в крові натще і глікозильованого гемоглобіну. Сульфорафан зменшував показники цукру на таку ж величину, як і метформін, лікарський засіб, який призначається при діабеті.
Для проведення другого етапу було запрошено 97 добровольців, хворих на цукровий діабет II типу. Експеримент тривав три місяці, протягом якого учасникам давали екстракт сульфорафану. Потім результати порівнювалися з результатами добровольців, яким призначали плацебо. Як і у випадку з щурами, у людей також було помічено суттєве зниження рівня цукру в крові натщесерце на фоні прийому екстракту.
Вчені відзначають важливість свого відкриття, оскільки хворі на цукровий діабет II типу зможуть контролювати рівень цукру без прийому метформіну, який провокує проблеми зі шлунком та протипоказаний при захворюваннях нирок.
З іншого боку, брокколі має й безліч інших переваг для здоров’я людини, так як включає велику кількість поживних речовин і важливих для організму антиоксидантів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про чай, який благотворно впливає на здоров’я мозку.
23 травня в Україні відзначають День Героїв, День морської піхоти, Всесвітній день спортивної боротьби. Віряни…
Держава оплачує частину комуналки: розповідаємо, кому надають пільги і як їх отримати.
23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.
Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…
Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно…