У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів. День встановлений з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості харчових продуктів. За оцінкою ВООЗ, 600 млн осіб, а це майже кожна десята людина у світі, стали жертвами вживання неякісних харчових продуктів. 420 тисяч людей щорічно помирають через вживання небезпечних харчових продуктів.
7 червня – День шоколадного морозива. Вважається, що перше морозиво мало фруктові смаки, але до 18 століття найпоширенішими були шоколадний та ванільний аромати. Причому першим з’явилося шоколадне морозиво. Найбільш ранні рецепти замороженого шоколаду були опубліковані в Неаполі, Італія, 1693 року в книзі Антоніо Латини “Сучасний стюард”. У 1775 році італійський лікар Філіппо Бальдіні написав трактат під назвою De sorbetti, в якому рекомендував шоколадне морозиво як засіб від різних захворювань, у тому числі подагри та цинги.
Через антициклон 29 серпня в Україні буде сухо, сонячно та спекотно.
Чи будуть цього дня турбувати землян геомагнітні хвилювання?
Усікнення глави Іоанна Предтечі — свято, яке нагадує: шлях правди не завжди безпечний, але завжди…
З прогресивною появою вікових змін на особі після 30 років, так активно розвиваються й технології…
Незаконне господарювання у Чорнобильській зоні могло коштувати українцям здоров'я. Місцеві чиновники разом із бізнесом вирощували…
Вересень — не лише початок навчального року, а й місяць, насичений церковними та світськими святами.…