У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів. День встановлений з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості харчових продуктів. За оцінкою ВООЗ, 600 млн осіб, а це майже кожна десята людина у світі, стали жертвами вживання неякісних харчових продуктів. 420 тисяч людей щорічно помирають через вживання небезпечних харчових продуктів.
7 червня – День шоколадного морозива. Вважається, що перше морозиво мало фруктові смаки, але до 18 століття найпоширенішими були шоколадний та ванільний аромати. Причому першим з’явилося шоколадне морозиво. Найбільш ранні рецепти замороженого шоколаду були опубліковані в Неаполі, Італія, 1693 року в книзі Антоніо Латини “Сучасний стюард”. У 1775 році італійський лікар Філіппо Бальдіні написав трактат під назвою De sorbetti, в якому рекомендував шоколадне морозиво як засіб від різних захворювань, у тому числі подагри та цинги.
Як відбувається мобілізація чоловіків віком 50+ в Україні. Що треба знати кожному українцю - що…
Дуже часто узаконення самобуду перетворюється на складний та заплутаний процес для звичайної людини. Він вимагає…
Багато овочівників вважають, що помідори потребують частих і рясних поливів. Але чи це так насправді?
9 квітня подекуди у центральних, західних та північних областях України очікується сніг.
Якою буде космічна погода? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Здоровий сон – це основа гарного самопочуття.