У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів. День встановлений з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості харчових продуктів. За оцінкою ВООЗ, 600 млн осіб, а це майже кожна десята людина у світі, стали жертвами вживання неякісних харчових продуктів. 420 тисяч людей щорічно помирають через вживання небезпечних харчових продуктів.
7 червня – День шоколадного морозива. Вважається, що перше морозиво мало фруктові смаки, але до 18 століття найпоширенішими були шоколадний та ванільний аромати. Причому першим з’явилося шоколадне морозиво. Найбільш ранні рецепти замороженого шоколаду були опубліковані в Неаполі, Італія, 1693 року в книзі Антоніо Латини “Сучасний стюард”. У 1775 році італійський лікар Філіппо Бальдіні написав трактат під назвою De sorbetti, в якому рекомендував шоколадне морозиво як засіб від різних захворювань, у тому числі подагри та цинги.
Вибір сонцезахисних окулярів – це не тільки про моду та фото для Instagram. Це про…
Коли немає часу на складні рецепти, ці тефтелі виручать - готуються швидко, виходять ситними та…
В Україні майже 9 мільйонів людей живуть за межею бідності, але державні програми підтримки охоплюють…
З липня більшість видів допомог, які раніше оформлювали у відділах соцзахисту, тепер виплачуватиме Пенсійний фонд.…
На 84-му році життя помер відомий український композитор Ігор Поклад. Його хіти «Ой, летіли дикі…
Хочете, щоб ваша цибуля зберігалася довго? Дізнайтесь, як не проґавити ідеальний момент для збору врожаю.