Це простий та доступний у більшості регіонів продукт. Чому його варто додати до свого раціону, розповів дієтолог Світлана Фус.
Кефір – унікальний ферментований напій, виготовлений із коров’ячого, козячого чи овечого молока. Ще 1908 року імунолог Ілля Мечников зазначив, що ферментовані продукти — сквашене молоко, кефір та квашені овочі впливають на здоров’я та довголіття, і припускав, що молочнокислі бактерії, що містяться в них, пригнічують зростання шкідливих мікроорганізмів у кишечнику.
Одні бактерії утворюють молочну кислоту, інші – ароматичні речовини. А дріжджі “з’їдають” частину молочного цукру і переробляють його в етиловий спирт і утворюють вуглекислий газ, який і надає кефіру характерного “освіжаючого” фірмового смаку.
Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту. Також кефір містить кефіран, полісахарид дріжджів кефіру, якому притаманні протимікробні властивості.
Чому слід включати кефір у свій раціон у період воєнного стану та у звичайному ритмі життя?
Важливо!
Свіжий кефір має легку проносну дію, триденний – зміцнює.
Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту.
Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…
Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…
Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…
В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…
Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…
Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…