Новини

Чому важливо включати кефір у свій раціон

Це простий та доступний у більшості регіонів продукт. Чому його варто додати до свого раціону, розповів дієтолог Світлана Фус.

Кефір – унікальний ферментований напій, виготовлений із коров’ячого, козячого чи овечого молока. Ще 1908 року імунолог Ілля Мечников зазначив, що ферментовані продукти — сквашене молоко, кефір та квашені овочі впливають на здоров’я та довголіття, і припускав, що молочнокислі бактерії, що містяться в них, пригнічують зростання шкідливих мікроорганізмів у кишечнику.

Одні бактерії утворюють молочну кислоту, інші – ароматичні речовини. А дріжджі “з’їдають” частину молочного цукру і переробляють його в етиловий спирт і утворюють вуглекислий газ, який і надає кефіру характерного “освіжаючого” фірмового смаку.

Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту. Також кефір містить кефіран, полісахарид дріжджів кефіру, якому притаманні протимікробні властивості.

Чому слід включати кефір у свій раціон у період воєнного стану та у звичайному ритмі життя?

  • сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори, особливо після лікування антибіотиками;
  • містить пробіотики, що пригнічують ріст шкідливих бактерій у кишечнику;
    містить вітаміни А, В2, В12, С, РР;
  • за рахунок позитивного впливу на кишкову мікрофлору впливає на імунні функції організму;
  • багатий на легкозасвоюваний кальцій і білок;
  • підходить для людей із відносною непереносимістю лактози. У тяжких випадках рекомендується вживати молочні продукти без лактози.

Важливо!
Свіжий кефір має легку проносну дію, триденний – зміцнює.

Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту.

Метки: дієта

Новое на сайте

  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10
  • Новини

Нові правила для УБД: уряд суттєво полегшив життя ветеранам

Бюрократії стало менше. Кабмін оновив систему реєстру ветеранів, розширив коло осіб, які мають право доступу…

04/10/2025 14:55
  • Новини

Мінімальні та максимальні пенсії: що отримають українці у жовтні

Пенсійна арифметика в дії Як зміняться виплати пенсіонерам у жовтні?

04/10/2025 13:55