Взяти по чайній ложці дрібно нарізаного листя і коріння свіжої петрушки, залити склянкою окропу і парити 1,5 години (або, укутавши, настояти 2-3 години). Випити склянку в три прийоми невеликими ковтками за годину до їди.
Можна також робити настій з одного коріння петрушки. Взимку можна заварювати суху петрушку.
Змішати сік у рівних частинах із медом. Приймати по чайній ложці тричі на день за 20-40 хвилин до їди (застосовується при сечокам’яній та жовчнокам’яній хворобах).
Столову ложку насіння моркви залити склянкою окропу, настояти, укутавши, 12 годин, процідити. Пити по 1/2 склянки 5-6 разів на день до їди. Можна також розмолоти насіння моркви на порошок і приймати його по одному граму тричі на день за 30 хвилин до їди.
Чайну ложку приймок залити склянкою окропу, парити 2 години. Приймати по 1/2 склянки тричі на день протягом години до їжі протягом 6 місяців.
З книги «Домашний лечебник»
Читайте також:
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.