Взяти по чайній ложці дрібно нарізаного листя і коріння свіжої петрушки, залити склянкою окропу і парити 1,5 години (або, укутавши, настояти 2-3 години). Випити склянку в три прийоми невеликими ковтками за годину до їди.
Можна також робити настій з одного коріння петрушки. Взимку можна заварювати суху петрушку.
Змішати сік у рівних частинах із медом. Приймати по чайній ложці тричі на день за 20-40 хвилин до їди (застосовується при сечокам’яній та жовчнокам’яній хворобах).
Столову ложку насіння моркви залити склянкою окропу, настояти, укутавши, 12 годин, процідити. Пити по 1/2 склянки 5-6 разів на день до їди. Можна також розмолоти насіння моркви на порошок і приймати його по одному граму тричі на день за 30 хвилин до їди.
Чайну ложку приймок залити склянкою окропу, парити 2 години. Приймати по 1/2 склянки тричі на день протягом години до їжі протягом 6 місяців.
З книги «Домашний лечебник»
Читайте також:
Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…
Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?