Засолити рибу можна і в домашніх умовах. Тим більше що домашній оселедець набагато смачніший, ніж магазинний.
Основні правила засолювання
1. Для засолювання в домашніх умовах потрібно придбати охолоджений оселедець. Не рекомендується для цього купувати рибу без голови та плавників. Як правило, їх відрізають, щоб приховати псування або несвіжість риби.
2. Морожену рибу для засолювання не потрібно розморожувати в мікрохвильовій печі або в теплій воді. Розморожування має бути природним. Для цього рибу потрібно викласти на тарілку і поставити в холодильник. Тримати, аж поки вона геть відтане.
3. Для засолювання оселедця не рекомендується використовувати йодовану або надто дрібну сіль. Йодована сіль спотворить смак, а дрібною сіллю можна пересолити рибу.
Як посолити рибу цілком і без води?
Для цього будуть потрібні інгредієнти: один оселедець, столова ложка солі, чайна ложка цукру і половина чайної ложки меленого чорного перцю.
Рибу слід промити. При бажанні відрізати голову і видалити нутрощі. Далі змішати сіль, цукор і перець. Натерти отриманою сумішшю рибину і загорнути її в харчову плівку або герметично запакувати в поліетиленовий пакет. Покласти на тарілку і зберігати в холодильнику дві доби. Потім можна подавати до столу.
Раніше повідомлялося: Гнізда зі спагеті з фаршем
Втомилися від довгих приготувань? Ліниві голубці – це швидкий та смачний спосіб приготувати традиційну страву…
В Україні різко похолодало. Втім, після незабаром українців чекає черговий "погодний сюрприз".
Пенсійні пільги прокурорам давно хотіли скасувати, але все ніяк не можуть цього зробити. Що відомо…
Триває реєстрація на отримання грошрвої допомоги. Хто може скористатися програмою та що для цього потрібно.
Підхід до нарахування допомоги на оплату житлово-комунальних послуг змінили. Хто втратить право на пільги.
Відомий благодійний фонд запрошує українців отримати безкоштовні продуктові набори. Як це зробити.