На пенсії - Живемо!

Експерти розповіли, як відрізнити якісний м’який сир від підробки

Этот материал также доступен на русском языке

творог
Зараз на ринках і в супермаркетах продається багато фальсифікованого м’якого сиру. Відрізнити на вигляд і на смак якісний сир від підробки дуже складно. Але можна його перевірити в лабораторії або в домашніх умовах, знаючи певні тонкощі.

Про це розповіли в Асоціації виробників молока.

Натуральний сир виготовляється з натурального коров’ячого молока і не містить жодних добавок.

Якщо в продукт додали рослинні жири або гідрогенізовані жири, то ви маєте справу з фальсифікатом.

Перевірити м’який сир на вміст небезпечної для здоров’я пальмової та інших олій можна в домашніх умовах. Потрібно набрати в миску води і вкинути в неї приблизно ложку сиру. Якщо на поверхні води з’являться жовті плями, отже, до продукту додано гідрогенізований жир.

Для збільшення ваги сиру в нього можуть додавати крохмаль. Перевірити наявність крохмалю просто: потрібно капнути на шматочок сиру йод, якщо він відразу ж потемніє, отже, ви купили фальсифікат. Якщо сир не змінить кольору, то можна сміливо його їсти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як відрізнити якісне масло від фальсифікату.

Джерело: biz.today.ua

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?