Саме вершкове масло найчастіше підробляють. Причина проста – порівняно з іншими молочними продуктами в маслі більше жиру. Молочний жир – найдорожчий компонент, тому його в маслі часто заміняють іншими жирами, наприклад, пальмовою та кокосовою олією, а також маргарином, гідрогенізованими і тваринними жирами. Перевірку на якість з 29 виробників змогли пройти лише дев’ять: «Волошкове поле», «Галичина», «Здорово», «Молокія», «Полтавський смак», «Попільнянське», «Радимо», «Чортків», «Харківське». Як показало дослідження, що нижча ціна на продукт, то ймовірнішою є підробка. За законодавством України додавати будь-які жири, крім молочного, до вершкового масла не можна. Якщо продукт випускається з іншими жирами, це вже спред або маргарин.
Джерело: Аgronews.ua
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…