За словами нутриціолога Тамари Крамченикової, картопля до переліку корисних не входить, бо вважається “найнездоровішим” серед інших овочів.
Виявляється, цей продукт, який ми вживаємо найчастіше, завдає шкоди здоров’ю за будь-яких способів готування. Тамара Крамченикова зазначила, що вся справа в низькій харчовій цінності картоплі та в тому, що вона виводить з організму рідину. В результаті порушується водний баланс, а це погано позначається на рівні цукру в крові. Але навіть незважаючи на це вводити картоплю до раціону діабетиків не рекомендується.
Також експертка зазначила, що в картоплі багато крохмалю, який розпадається до простих вуглеводів, глюкози і фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам кілька зайвих кілограмів.
А ще в бульбах може міститися небезпечний токсин – соланін. Його висока концентрація спостерігається, як правило, в пророслих, позеленілих бульбах. Отруєння може викликати нудоту, блювоту, болі в череві та порушення шлунково-кишкового тракту.
Джерело: Аgronews.ua
Уряд готує нову програму для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Що хочуть змінити.
Укрпошта повідомила про нововведення, які вплинуть на надсилання та отримання поштових відправлень. Що треба знати…
Держпродспоживслужба виявила порушення у 93% перевірених підприємств ЖКГ і зобов’язала повернути гроші споживачам.
Сучасні системи очищення води - невіддільна частина комфортного життя в будинку і на виробництві. Однак…
Пенсійний фонд України нагадав про обов'язкову процедуру, яку потрібно пройти отримувачам виплат. Що треба знати.
Юрист пенсіонерів Вулах Михайло простою мовою пояснює, у чому полягає різниця між основними видами договорів,…