За словами нутриціолога Тамари Крамченикової, картопля до переліку корисних не входить, бо вважається “найнездоровішим” серед інших овочів.
Виявляється, цей продукт, який ми вживаємо найчастіше, завдає шкоди здоров’ю за будь-яких способів готування. Тамара Крамченикова зазначила, що вся справа в низькій харчовій цінності картоплі та в тому, що вона виводить з організму рідину. В результаті порушується водний баланс, а це погано позначається на рівні цукру в крові. Але навіть незважаючи на це вводити картоплю до раціону діабетиків не рекомендується.
Також експертка зазначила, що в картоплі багато крохмалю, який розпадається до простих вуглеводів, глюкози і фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам кілька зайвих кілограмів.
А ще в бульбах може міститися небезпечний токсин – соланін. Його висока концентрація спостерігається, як правило, в пророслих, позеленілих бульбах. Отруєння може викликати нудоту, блювоту, болі в череві та порушення шлунково-кишкового тракту.
Джерело: Аgronews.ua
Пенсійні виплати наступного місяця зростуть, але не для всіх. Розповідаємо, хто саме отримає підвищення у…
Томати ростуть на кожному городі, але не всі овочівники та дачники знають, що є рослини,…
Липень зазвичай найспекотніший місяць року, але цього 2025 року він буде ще й геомагнітно активним.…
Попри те, що сьогодні майже всі покупки можна оплатити банківською карткою, існує ряд випадків, коли…
Гнучкі LED панелі відкривають нові горизонти для фотографів, відеографів та дизайнерів інтер'єрів. Завдяки здатності набувати…
Нерідко добросусідські стосунки можуть зіпсуватися через дерева, які один сусід посадив надто близько до ділянки…