Горохляники цілком замінять котлети на період посту. Дуже ніжні, ситні й соковиті – те, що потрібно для обіду чи вечері. А готуються вони дуже просто й швидко.
Раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети з капусти.
Інгредієнти:
- горох – 2 склянки
- вода – 8 склянок
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. ложки
- картопля – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сіль
- рослинна олія
- кукурудзяне борошно
- панірувальні сухарі
- сіль, чорний перець, копчена паприка, куркума, сухий часник, зелень
Приготування:
- Замочіть горохову крупу у восьми склянках води на 3-4 години. Промийте.
- У глибокій каструлі доведіть до кипіння аналогічну кількість води, висипте горох й відваріть його до готовності (протягом приблизно 45 хвилин).
- Вилийте зайву рідину. Горох розімніть майже в пюре.
- Додайте спеції, натерті на тертці картоплю, моркву і цибулю.
- Додайте крохмаль, олію і борошно. Усе ретельно перемішуємо.
- В окремій ємності змішайте панірувальні сухарі й кукурудзяне борошно.
- З тіста сформуйте котлети, обкачайте їх у паніруванні й обсмажте з двох боків на розігрітій з олією сковороді.
- Котлети можна подавати зі свіжими овочами, зеленню чи улюбленим соусом.
Вас також можуть зацікавити новини: