Новини

Залишиться м’якою навіть через тиждень: рецепт неймовірної заварної паски

Пора спробувати новий рецепт паски? Зупиніть свій вибір на заварній пасці. Ця запашна випічка від відомої кулінарки Лідії Цвіт відрізняється дуже ніжною, м’якою текстурою, до того ж – надзвичайно довго зберігається. Переконайтеся в цьому самі!

Раніше ми розповідали найшвидший рецепт паски.

Інгредієнти:

Для заварної основи:

  • Борошно – 50 г
  • Гаряче молоко – 200 мл

Для опари:

  • Ледь тепле молоко – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Пресовані дріжджі – 40 г
  • Просіяне борошно – 130 г

Для тіста:

  • Жовтки – 7 шт.
  • Білок – 1 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 2 пакетики
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно – 600 г
  • Куркума – 0, 25 ч. ложки
  • Родзинки – 200 г
  • Цедра – 1 ч. ложка
  • Крохмаль – 1 ст. ложка

Приготування:

1. Для приготування заварної основи у борошно влийтетгаряче молоко й  перемішайте міксером, щоб не було грудочок. Маса має бути липкою та густою.

2. Для приготування опари змішайте молоко з цукром, додайте до нього пресовані дріжджі. Наприкінці додайте охолоджену заварну основу. Усе перемішайте за допомогою міксера. Додайте просіяне борошно й знову перемішайте до однорідної маси. Накрийте опару рушником і залишіть у теплому місці на 40 хвилин.

3. Для тіста за допомогою міксера змішайте жовтки з білком, сіллю, цукром і ванільним цукром до однорідної білої маси. Залиште її на 20 хвилин, а потім змішайте з опарою. Поступово додавайте просіяне борошно і замішайте тісто, додаючи по ложці не гарячого розтопленого вершкового масла. Після цього добре вимісіть тісто руками протягом приблизно 40 хвилин.

4. У готове тісто додайте сухофрукти, перемішані з крохмалем. Накрийте його харчовою плівкою і залишіть у теплому місці на одну годину.

5. Змастіть руки олією, щоб тісто не прилипало, і порційно сформуйте кульки, які викладіть у паперові форми. У центрі кожної паски зробіть отвір, щоб вийшло повітря. Залишіть паски підійматися на одну годину.

6. Змастіть верхівки пасок жовтком, змішаним із молоком або водою. Відправте в розігріту до 160 градусів духовку на одну годину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Перевищення швидкості більше не приховаєш: запрацювали нові камери автофіксації порушень ПДР

З новими камерами автофіксації на українських дорогах стало ще складніше порушувати правила: знайдіть, де з'явилися…

29/03/2025 16:42
  • Новини

Оголошено про фінансову підтримку для постраждалих від війни: як подати заявку

Відновлення житла – це перший крок до повернення до нормального життя. Дізнайтеся, як отримати фінансову…

29/03/2025 15:36
  • Новини

Весна – випробування для хвойних: як врятувати улюблені рослини

Хвойні дерева все частіше з’являються на дачних ділянках, але їх вирощування вимагає не менше уваги,…

29/03/2025 13:37
  • Новини

Золотиста скоринка, ніжна картопля і соковита грибна начинка – ідеальний рецепт для сімейної трапези

Якщо ви любите ситні, домашні страви, спробуйте приготувати картопляні зрази з грибною начинкою. Вони виходять…

29/03/2025 12:43
  • Новини

Торкнеться двох категорій пенсіонерів: у Пенсійному фонді зробили уточнення щодо перерахунку пенсій з 1 квітня

У квітні відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, проте підвищення отримають не всі. Кому…

29/03/2025 11:39
  • Новини

Тарифи на газ для населення: які суми будуть у платіжках з 1 квітня

Річні тарифи на газ залишаються стабільними, а місячні змінюються відповідно до ринку. Водночас Кабмін оновив…

29/03/2025 10:32