Субота, 29 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПухка "шкільна" мініпіца: готуємо найсмачніший перекус, який у дитинстві обожнювали всі

Пухка “шкільна” мініпіца: готуємо найсмачніший перекус, який у дитинстві обожнювали всі

Этот материал также доступен на русском языке
Від такого обіду колись не відмовився б жодний школяр! Повторіть смак мініпіци, приготувавши її самостійно – готується дуже просто та швидко.

Секрет створення ідеальної мініпіци з ковбасою та сиром – дуже простий. Дотримуйтесь простої інструкції, і у вас вийде страва, яку свого часу обожнювали тисячі школярів.

Раніше ми розповідали, як приготувати улюблену закуску з 90-х за 15 хвилин.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко – 150 мл
  • вода – 100 мл
  • борошно – 500 г
  • сухі дріжджі – 7 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 1 ч. лож.
  • рослинна олія чи масло – 30 г

Для начинки:

  • ковбаса – 250 г
  • солоні огірки – 1-2 шт.
  • сир – 250 г
  • печериці – 2-3 шт.

Приготування:

  1. До ледь теплого молока додаємо цукор та дріжджі.
  2. Вбиваємо яйце, додаємо сіль і просіяне борошно.
  3. Вливаємо олію та замішуємо м’яке тісто. Залишаємо його підходити в теплому місці на годину – півтори. Після цього знову розминаємо тісто й залишаємо його ще на  годину.
  4. Для начинки нарізаємо ковбасу та солоні огірки кубиками, нарізаємо печериці, сир натираємо на великій терці.
  5. Тісто ділимо орієнтовно на десять частин і залишаємо під рушником.
  6. Кожен шматочок тіста розкочуємо в пласт діаметром 13–15 сантиметрів. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, і залишаємо на 15 хвилин під рушником.
  7. Змащуємо піцу кетчупом, викладаємо начинку. Також можна додати майонез. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15–20 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні