Вівторок, 25 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяКвасоля з яблуками і копченою паприкою: пікантна страва для пісного меню порадує...

Квасоля з яблуками і копченою паприкою: пікантна страва для пісного меню порадує домашніх

Этот материал также доступен на русском языке
Ця страва може бути і гарніром, і самостійною стравою - особливо якщо ви дотримуєтеся посту.

Квасоля з яблуками і копченою паприкою

Копчена паприка дає просто приголомшливий аромат тушкованим стравам, супам, м’ясу. Пропонуємо приготувати в дні посту квасолю з паприкою. Квасоля можна брати консервовану або самим відварити. А особливу м’якість та пікантність страві додадуть яблука.

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована або відварна — 500 грамів,
  • яблуко — 2 штуки,
  • цибуля — 1 штука,
  • часник — 3 зубчики,
  • томатна паста — 2 столові ложки,
  • оцет — 2 столові ложки,
  • соєвий соус — 2 столові ложки,
  • гірчиця — 1 столова ложка,
  • мелена копчена паприка — 1 столова ложка,
  • цукор — 3 столові ложки,
  • вода — 150 мілілітрів,
  • сіль — за смаком.

Приготування:

  1. Дрібно нарубати цибулю та часник. Очистити яблука від шкірки, видалити насіння та нарізати кубиками.
  2. У мисці з’єднати томатну пасту, гірчицю, цукор, копчену паприку, влити оцет і соєвий соус, добре перемішати.
  3. Розігріти в сковорідці або сотейнику олію на середньому вогні. Викласти цибулю і смажити, помішуючи, до напівпрозорого стану. Додати часник і томатну суміш, влити воду. Довести до кипіння й тушкувати на середньому нагріванні кілька хвилин.
  4. Додати яблука, перемішати й тушкувати до повної готовності.
  5. Наприкінці додати промиту консервовану або відварену квасолю, посолити за смаком. Протушкувати до повної готовності яблук і прогрівання квасолі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні