Квасоля з яблуками і копченою паприкою
Копчена паприка дає просто приголомшливий аромат тушкованим стравам, супам, м’ясу. Пропонуємо приготувати в дні посту квасолю з паприкою. Квасоля можна брати консервовану або самим відварити. А особливу м’якість та пікантність страві додадуть яблука.
Інгредієнти:
- Квасоля консервована або відварна — 500 грамів,
- яблуко — 2 штуки,
- цибуля — 1 штука,
- часник — 3 зубчики,
- томатна паста — 2 столові ложки,
- оцет — 2 столові ложки,
- соєвий соус — 2 столові ложки,
- гірчиця — 1 столова ложка,
- мелена копчена паприка — 1 столова ложка,
- цукор — 3 столові ложки,
- вода — 150 мілілітрів,
- сіль — за смаком.
Приготування:
- Дрібно нарубати цибулю та часник. Очистити яблука від шкірки, видалити насіння та нарізати кубиками.
- У мисці з’єднати томатну пасту, гірчицю, цукор, копчену паприку, влити оцет і соєвий соус, добре перемішати.
- Розігріти в сковорідці або сотейнику олію на середньому вогні. Викласти цибулю і смажити, помішуючи, до напівпрозорого стану. Додати часник і томатну суміш, влити воду. Довести до кипіння й тушкувати на середньому нагріванні кілька хвилин.
- Додати яблука, перемішати й тушкувати до повної готовності.
- Наприкінці додати промиту консервовану або відварену квасолю, посолити за смаком. Протушкувати до повної готовності яблук і прогрівання квасолі.