Середа, 19 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніший торт «Наполеон» - без випічки та клопоту

Найсмачніший торт «Наполеон» – без випічки та клопоту

Этот материал также доступен на русском языке
Наскільки багато любителів торта «Наполеон», настільки багато і рецептів приготування цього вишуканого і ніжного десерту.

Наші читачі часто із задоволенням діляться своїми рецептами. Нерідко це дуже оригінальні та бюджетні пропозиції, які сподобаються багатьом господаркам.

Торт «Наполеон» без випічки

Інгредієнти:

  • «Для тіста: борошно – 3 склянки, цукор – 1 склянка, вершкове масло – 2 столові ложки, яйця – 3 штуки, гашена сода – 2/3 чайної ложки, дрібка солі.
  • Для крему: молоко – 1 літр, яйця – 3 штуки, борошно – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, ванілін.
  • Для прикрашення: склянка горіхів.

Приготування:

  1. Яйця з цукром збиваємо і додаємо масло, дрібку солі і 2,5 склянки борошна (решту залишаємо для розкочування тіста). Замішуємо тісто і ставимо в прохолодне місце на 20 хвилин.
  2. Поки воно відпочиває, готуємо крем. Розтираємо яйця з цукром, додаємо до них дві столові ложки борошна, все добре перемішуємо і вливаємо в холодне молоко.
  3. Ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до кипіння. Крем весь час потрібно помішувати, щоб не утворювалися грудочки. Коли крем закипить, знімаємо його з плити і додаємо ванілін.
  4. Дістаємо тісто і ділимо його на п’ятнадцять частин. З отриманих шматочків тіста формуємо коржі.
  5. Розігріваємо суху сковороду (олію додавати не потрібно) і на середньому вогні обсмажуємо коржі. Підсохлі краї акуратно обрізаємо ножем.
  6. Промащуємо кожен корж остиглим кремом і посипаємо подрібненими в блендері горіхами і крихтою (перемолоти обрізані частини коржів). Залишаємо торт на пару годин в прохолодному місці, щоб коржі добре просочилися кремом».

Євгенія Петрівна, м. Київ

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні