Наші читачі часто із задоволенням діляться своїми рецептами. Нерідко це дуже оригінальні та бюджетні пропозиції, які сподобаються багатьом господаркам.
Торт «Наполеон» без випічки
Інгредієнти:
- «Для тіста: борошно – 3 склянки, цукор – 1 склянка, вершкове масло – 2 столові ложки, яйця – 3 штуки, гашена сода – 2/3 чайної ложки, дрібка солі.
- Для крему: молоко – 1 літр, яйця – 3 штуки, борошно – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, ванілін.
- Для прикрашення: склянка горіхів.
Приготування:
- Яйця з цукром збиваємо і додаємо масло, дрібку солі і 2,5 склянки борошна (решту залишаємо для розкочування тіста). Замішуємо тісто і ставимо в прохолодне місце на 20 хвилин.
- Поки воно відпочиває, готуємо крем. Розтираємо яйця з цукром, додаємо до них дві столові ложки борошна, все добре перемішуємо і вливаємо в холодне молоко.
- Ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до кипіння. Крем весь час потрібно помішувати, щоб не утворювалися грудочки. Коли крем закипить, знімаємо його з плити і додаємо ванілін.
- Дістаємо тісто і ділимо його на п’ятнадцять частин. З отриманих шматочків тіста формуємо коржі.
- Розігріваємо суху сковороду (олію додавати не потрібно) і на середньому вогні обсмажуємо коржі. Підсохлі краї акуратно обрізаємо ножем.
- Промащуємо кожен корж остиглим кремом і посипаємо подрібненими в блендері горіхами і крихтою (перемолоти обрізані частини коржів). Залишаємо торт на пару годин в прохолодному місці, щоб коржі добре просочилися кремом».
Євгенія Петрівна, м. Київ
Вас також можуть зацікавити новини: