Середа, 19 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірна вечеря по давно забутому рецепту: готуємо ситну «одружену» кашу з м'ясом

Неймовірна вечеря по давно забутому рецепту: готуємо ситну «одружену» кашу з м’ясом

Этот материал также доступен на русском языке
Ця каша – ідеальна страва для вечері. Готується швидко та легко, крім того, – дуже смачна та ситна.

Цю незвичайну страву готували ще наші предки. Поєднання двох видів круп та м’яса – це не просто ситно, а й дуже смачно. Сьогодні готуємо «одружену» кашу.

Раніше ми розповідали, як приготувати ситні й дуже смачні грибні котлети.

Інгредієнти:

  • гречка – 1 склянка
  • пшоно – 1 склянка
  • м’ясо – 400 г
  • цибуля – 1-2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • окріп – 1 л
  • сіль, перець – на ваш смак
  • трохи рослинної олії
  • петрушка – за бажанням

Приготування:

  1. На великій сковороді розігріваємо рослинну олію. Висипаємо туди гречку та пшоно й обсмажуємо протягом п’яти хвилин.
  2. М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки й на сильному вогні обсмажуємо на іншій сковорідці (по дві хвилини з кожного боку).
  3. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на великій тертці.
  4. Додаємо моркву і цибулю до м’яса, солимо й смажимо протягом п’яти хвилин.
  5. М’ясо з овочами кладемо в каструлю й додаємо обсмажену крупу.
  6. Заливаємо кашу окропом й варимо на невеликому вогні під кришкою до готовності. За бажанням, за п’ять хвилин до кінця приготування додаємо дрібно нарізану петрушку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні