Цю незвичайну страву готували ще наші предки. Поєднання двох видів круп та м’яса – це не просто ситно, а й дуже смачно. Сьогодні готуємо «одружену» кашу.
Раніше ми розповідали, як приготувати ситні й дуже смачні грибні котлети.
Інгредієнти:
- гречка – 1 склянка
- пшоно – 1 склянка
- м’ясо – 400 г
- цибуля – 1-2 шт.
- морква – 1 шт.
- окріп – 1 л
- сіль, перець – на ваш смак
- трохи рослинної олії
- петрушка – за бажанням
Приготування:
- На великій сковороді розігріваємо рослинну олію. Висипаємо туди гречку та пшоно й обсмажуємо протягом п’яти хвилин.
- М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки й на сильному вогні обсмажуємо на іншій сковорідці (по дві хвилини з кожного боку).
- Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на великій тертці.
- Додаємо моркву і цибулю до м’яса, солимо й смажимо протягом п’яти хвилин.
- М’ясо з овочами кладемо в каструлю й додаємо обсмажену крупу.
- Заливаємо кашу окропом й варимо на невеликому вогні під кришкою до готовності. За бажанням, за п’ять хвилин до кінця приготування додаємо дрібно нарізану петрушку.
Вас також можуть зацікавити новини: