Гливи мариновані
Інгредієнти:
- Гливи – 500 грамів,
- вода – 500-700 мілілітрів,
- оцет 9%-ий – 80-100 мілілітрів,
- духмяний перець (краще розрізати навпіл, щоб швидше вийшов увесь аромат) – 7-8 штук,
- гвоздика сушена – 2-3 суцвіття,
- лавровий лист – 3-4 штуки,
- сіль – 1,5-2 чайні ложки без гірки,
- цукор – 2-3 чайні ложки без гірки.
Приготування:
- Краще брати молоді гливи, але якщо їх немає, а в магазинах частіше їх немає, підійдуть які є. Але для цієї страви гриби мають бути свіжими.
- Миєте гливи, відрізаєте залишки насіння на ніжці, нарізаєте. Врахуйте: гриб у середньому під час варіння стає меншим утричі. Тому нарізайте досить крупно, з урахуванням цієї властивості, щоб було зручно наколоти на виделку.
- Так, нарізали гриби, закип’ятили воду, кинули сіль, цукор, лавровий лист, перець і відправили туди ж гриби. Довели до кипіння, зняли шум, якщо він з’явиться. Зменшили вогонь і дали покипіти грибам близько 5-7 хвилин. Потім вливаєте оцет, даєте воді знову закипіти, вимикаєте вогонь, накриваєте каструлю кришкою і залишаєте гриби охолонути в маринаді. Зберігатися так у маринаді гриби можуть тиждень.
- Перед подачею – відціджуєте частину грибів, яка потрібна, або всі. Додаєте соняшникову олію, часник за смаком (пропускаєте через прес для часнику), дрібно ріжете ріпчасту цибулю (можна зелену).
Приготуйте також: