Середа, 19 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГливи мариновані: таких смачних грибів ви точно не їли - оригінальний рецепт

Гливи мариновані: таких смачних грибів ви точно не їли – оригінальний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Мариновані грибочки - закуска завжди вдала. Ми із задоволенням купуємо на базарі мариновані лісові гриби. Але городяни можуть побалувати себе самі: у продажу майже цілий рік є гливи. Їх можна легко замаринувати та отримати справжній делікатес.

Гливи мариновані

Інгредієнти:

  • Гливи – 500 грамів,
  • вода – 500-700 мілілітрів,
  • оцет 9%-ий – 80-100 мілілітрів,
  • духмяний перець (краще розрізати навпіл, щоб швидше вийшов увесь аромат) – 7-8 штук,
  • гвоздика сушена – 2-3 суцвіття,
  • лавровий лист – 3-4 штуки,
  • сіль – 1,5-2 чайні ложки без гірки,
  • цукор – 2-3 чайні ложки без гірки.

 Приготування:

  1. Краще брати молоді гливи, але якщо їх немає, а в магазинах частіше їх немає, підійдуть які є. Але для цієї страви гриби мають бути свіжими.
  2. Миєте гливи, відрізаєте залишки насіння на ніжці, нарізаєте. Врахуйте: гриб у середньому під час варіння стає меншим утричі. Тому нарізайте досить крупно, з урахуванням цієї властивості, щоб було зручно наколоти на виделку.
  3. Так, нарізали гриби, закип’ятили воду, кинули сіль, цукор, лавровий лист, перець і відправили туди ж гриби. Довели до кипіння, зняли шум, якщо він з’явиться. Зменшили вогонь і дали покипіти грибам близько 5-7 хвилин. Потім вливаєте оцет, даєте воді знову закипіти, вимикаєте вогонь, накриваєте каструлю кришкою і залишаєте гриби охолонути в маринаді. Зберігатися так у маринаді гриби можуть тиждень.
  4. Перед подачею – відціджуєте частину грибів, яка потрібна, або всі. Додаєте соняшникову олію, часник за смаком (пропускаєте через прес для часнику), дрібно ріжете ріпчасту цибулю (можна зелену).

Приготуйте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні