Понеділок, 17 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЖодних яєць і масла: готуємо найсмачніший шоколадно-вишневий торт

Жодних яєць і масла: готуємо найсмачніший шоколадно-вишневий торт

Этот материал также доступен на русском языке
Цей торт можна їсти навіть у піст, адже серед інгредієнтів немає нічого забороненого! А смак підкорить і вас, і ваших домочадців.

Повірте, пісні десерти також бувають дуже смачними! Обов’язково спробуйте цей неймовірний шоколадний торт, солодкість якого ідеально доповнює приємна кислинка вишень. Гарантуємо, готувати його хотітимете не лише в піст!

Раніше ми розповідали, як приготувати пісний «Наполеон».

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3 скл
  • Цукор – 2 скл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вишні – 400 г (або на свій смак)
  • Какао – 0,5 скл
  • Холодна вода – 1,5 скл
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Олія – 1 скл
  • Ванілін – за смаком

Для поливки:

  • Вода – 1,5 скл
  • Цукор – 0,5 скл
  • Какао – 3 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Готуємо тісто – для цього змішуємо всі сухі інгредієнти, крім ванілін. Додаємо воду, оцет, олію і ванілін. Замішуємо тісто.
  2. У застелену пергаментом форму вилийте більшу половину тіста, накидайте зверху вишень і залийте рештою тіста.
  3. Відправте тісто в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 50-60 хвилин (готовність перевіряйте дерев’яною паличкою).
  4. Для приготування поливки змішайте всі інгредієнти і варіть на маленькому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Полийте поливкою охолоджений пиріг.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні