У кожної господині є свої секрети приготування яблучного пирога, але іноді хочеться експериментів. Спробуйте новий рецепт, який зробить страву досконалішою. Побачите – ваш пиріг зметуть до крихти!
Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний та золотистий пісний хмиз – смак дитинства без зайвих турбот.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 500 г
- Вершкове масло – 250 г
- Цукор – 200 г
- Яєчні жовтки – 6 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Розпушувач – 12 г
- Манка – 4 ст. л. (для посипки)
Для яблучної начинки:
- Яблука – 4 кг,
- Цукор – 100 г
- Кориця – 1 ст. л.
- Манка – 3 ст. л.
Для білкової маси:
- Яєчні білки – 6 шт.
- Цукор – 120 г
- Крохмаль – 60 г
Приготування:
- У глибокій ємності змішуємо борошно з розпушувачем.
- Додаємо вершкове масло кімнатної температури, вливаємо білки і додаємо цукор. Змішуємо і додаємо сметану. Замішуємо однорідне тісто.
- Розділяємо тісто на дві частини (більшу і меншу). Загортаємо кожну частину в харчову плівку. Меншу кладемо в морозилку, а більшу – у холодильник.
- Чистимо яблука й натираємо їх на тертку. Витискаємо з них сік. Додаємо до яблук цукор, корицю або ваніль, манку. Усе перемішуємо.
- Розкачуємо на пергаментному папері більшу половину тіста. Перекладаємо тісто на деко, розправляємо його. Притрушуємо тісто манкою.
- Готуємо білкову масу, збивши білки й цукор. Додаємо до неї крохмаль і перемішуємо.
- Викладаємо на пергаментний лист яблучну начинку, рівномірно розподіляємо. Поливаємо білковою масою, акуратно розподіляємо.
- Тремо на лист шматок тіста, який був у морозилці.
- Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Готовий охолоджений пиріг притрушуємо цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: