П’ятниця, 14 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно смачний яблучний пиріг по забутому рецепту: обов'язково додайте це до яблук

Неймовірно смачний яблучний пиріг по забутому рецепту: обов’язково додайте це до яблук

Этот материал также доступен на русском языке
Зробіть улюблений яблучний пиріг ще смачнішим і особливішим! Обов'язково спробуйте цей рецепт.

У кожної господині є свої секрети приготування яблучного пирога, але іноді хочеться експериментів. Спробуйте новий рецепт, який зробить страву досконалішою. Побачите – ваш пиріг зметуть до крихти!

Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний та золотистий пісний хмиз – смак дитинства без зайвих турбот.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Цукор – 200 г
  • Яєчні жовтки – 6 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 12 г
  • Манка – 4 ст. л. (для посипки)

Для яблучної начинки:

  • Яблука – 4 кг,
  • Цукор – 100 г
  • Кориця – 1 ст. л.
  • Манка – 3 ст. л.

Для білкової маси:

  • Яєчні білки – 6 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Крохмаль – 60 г

Приготування:

  1. У глибокій ємності змішуємо борошно з розпушувачем.
  2. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, вливаємо білки і додаємо цукор. Змішуємо і додаємо сметану. Замішуємо однорідне тісто.
  3. Розділяємо тісто на дві частини (більшу і меншу). Загортаємо кожну частину в харчову плівку. Меншу кладемо в морозилку, а більшу – у холодильник.
  4. Чистимо яблука й натираємо їх на тертку. Витискаємо з них сік. Додаємо до яблук цукор, корицю або ваніль, манку. Усе перемішуємо.
  5. Розкачуємо на пергаментному папері більшу половину тіста. Перекладаємо тісто на деко, розправляємо його. Притрушуємо тісто манкою.
  6. Готуємо білкову масу, збивши білки й цукор. Додаємо до неї крохмаль і перемішуємо.
  7. Викладаємо на пергаментний лист яблучну начинку, рівномірно розподіляємо. Поливаємо білковою масою, акуратно розподіляємо.
  8. Тремо на лист шматок тіста, який був у морозилці.
  9. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Готовий охолоджений пиріг притрушуємо цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні