Рецептом ідеальних пиріжків у соцмережі поділилася кулінарна блогерка Валентина Устіян.
Читайте також:Ці пиріжки мають особливий смак і пишність: у тісто потрібно покласти секретний інгредієнт
Інгредієнти:
- 270 г відвару з картоплі (теплої)
- 20 г сирих пресованих дріжджів
- 1 чайна ложка цукру
- щіпка солі
- 3 столові ложки олії
- 430 грам просіяного борошна
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте відвар з картоплі, дріжджі, цукор та сіль. Добре перемішайте.
- Поступово додаючи просіяне борошно, замісіть тісто. У процесі додайте 2 столові ложки олії.
- Місіть тісто близько 5 хвилин, поки воно не стане однорідним.
- Дайте тісту підійти в теплому місці не менше 1 години.
- Для начинки можна взяти відварену картоплю, яку ви використовували при приготуванні відвару. Або будь-яку начинку на ваш смак.
- Поділіть тісто на порції по 65-70 грам і дайте їм відпочити 5 хвилин.
- Сформуйте з тіста пиріжки, наповнюючи їх начинкою. Дайте їм підійти ще 25 хвилин.
- Розігрійте олію в сковороді.
- Обсмажуйте пиріжки до золотистої скоринки з обох боків, перевертаючи їх один раз, щоб вони менше вбирали масло.
З цієї порції вийде близько 12 пиріжків, які будуть хрусткими та повітряними, а начинку можна варіювати на свій смак. Головне – дати тісту підійти на всіх етапах.
Вас також можуть зацікавити новини: