Вівторок, 1 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ цього тіста виходять найсмачніші та найповітряніші пиріжки: секрет в одному компоненті

З цього тіста виходять найсмачніші та найповітряніші пиріжки: секрет в одному компоненті

Этот материал также доступен на русском языке
Цей рецепт пиріжків уже встиг сподобатися багатьом господиням. Тісто виходить дуже смачним, ароматним та повітряним. Замість води та молока тісто замішують на іншому інгредієнті.

Рецептом ідеальних пиріжків у соцмережі поділилася кулінарна блогерка Валентина Устіян.

Читайте також:Ці пиріжки мають особливий смак і пишність: у тісто потрібно покласти секретний інгредієнт

Інгредієнти:

  • 270 г відвару з картоплі (теплої)
  • 20 г сирих пресованих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • щіпка солі
  • 3 столові ложки олії
  • 430 грам просіяного борошна

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте відвар з картоплі, дріжджі, цукор та сіль. Добре перемішайте.
  2. Поступово додаючи просіяне борошно, замісіть тісто. У процесі додайте 2 столові ложки олії.
  3. Місіть тісто близько 5 хвилин, поки воно не стане однорідним.
  4. Дайте тісту підійти в теплому місці не менше 1 години.
  5. Для начинки можна взяти відварену картоплю, яку ви використовували при приготуванні відвару. Або будь-яку начинку на ваш смак.
  6. Поділіть тісто на порції по 65-70 грам і дайте їм відпочити 5 хвилин.
  7. Сформуйте з тіста пиріжки, наповнюючи їх начинкою. Дайте їм підійти ще 25 хвилин.
  8. Розігрійте олію в сковороді.
  9. Обсмажуйте пиріжки до золотистої скоринки з обох боків, перевертаючи їх один раз, щоб вони менше вбирали масло.

З цієї порції вийде близько 12 пиріжків, які будуть хрусткими та повітряними, а начинку можна варіювати на свій смак. Головне – дати тісту підійти на всіх етапах.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні