Середа, 12 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСуп цибульний по-французьки - економний та смачний рецепт модної страви

Суп цибульний по-французьки – економний та смачний рецепт модної страви

Этот материал также доступен на русском языке
Мода на цибульний суп прийшла зі Франції з XVII століття. Готувати його просто, він недорогий, бо довгий час вважався їжею бідняків. Для приготування цибульного супу підійде будь-яка цибуля.

Суп цибульний по-французьки

Інгредієнти:

  • «Плавлений сирок – 3 штуки,
  • цибуля – 6 штук (середнього розміру),
  • морква – одна штука,
  • картопля – 3-5 штук,
  • вершкове масло – 50 грамів,
  • вода – 2 літри,
  • чорний перець мелений, сіль – за смаком, кріп.

Приготування:

  1. Розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо нарізану цибулю, обсмажуємо п’ять хвилин на середньому вогні.
  2. Потім всипаємо натерту моркву і обсмажуємо ще кілька хвилин до золотаво-рум’яного кольору.
  3. В каструлю заливаємо два літри води, додаємо обсмажену цибулю з морквою, картоплю, попередньо нарізану на шматочки.
  4. Перемішуємо, солимо, перчимо за смаком. Доводимо овочевий бульйон до кипіння і 15 хвилин томимо на слабкому вогні.
  5. Плавлений сирок тремо на тертці й засипаємо в киплячий бульйон.
  6. Посипаємо дрібно нарізаним кропом, подаємо до столу з сухариками».

Світлана Павлівна, Одеська обл.

Приготуйте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні