Суп цибульний по-французьки
Інгредієнти:
- «Плавлений сирок – 3 штуки,
- цибуля – 6 штук (середнього розміру),
- морква – одна штука,
- картопля – 3-5 штук,
- вершкове масло – 50 грамів,
- вода – 2 літри,
- чорний перець мелений, сіль – за смаком, кріп.
Приготування:
- Розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо нарізану цибулю, обсмажуємо п’ять хвилин на середньому вогні.
- Потім всипаємо натерту моркву і обсмажуємо ще кілька хвилин до золотаво-рум’яного кольору.
- В каструлю заливаємо два літри води, додаємо обсмажену цибулю з морквою, картоплю, попередньо нарізану на шматочки.
- Перемішуємо, солимо, перчимо за смаком. Доводимо овочевий бульйон до кипіння і 15 хвилин томимо на слабкому вогні.
- Плавлений сирок тремо на тертці й засипаємо в киплячий бульйон.
- Посипаємо дрібно нарізаним кропом, подаємо до столу з сухариками».
Світлана Павлівна, Одеська обл.
Приготуйте також: