На думку експертів із харчування, якщо регулярно вживати напої, які готуються з чайника з накипом, можна навіть відчути погіршення здоров’я.
Карієс, остеохондроз, подагра, сечокам’яна хвороба – ризик розвитку таких захворювань значно підвищується. Адже у складі накипу міститься небезпечний карбонат кальцію.
Читайте також: Чавунна сковорода не прощає цих помилок – ось що не можна робити, інакше просто гроші на вітер
Лимон. Цей спосіб абсолютно безпечний для здоров’я. Візьміть половинку лимона, розріжте її на три шматки, покладіть у чайник, залийте водою і поставте на вогонь. Коли вода з лимоном закипить, залиште її до повного вистигання. Потім закип’ятіть повторно і знову охолодіть. Після цього вилийте воду з усім вмістом та добре прополощіть чайник. Накип зникне.
Оцет. Цей спосіб більш агресивний, тому підходить для сильних забрудень. Його можна використовувати для пластикових, скляних і металевих чайників. На літр води знадобиться сто грамів оцту. Технологія така ж, як і з лимоном. Але мити чайник чистою водою після чищення потрібно більш ретельно. Першу чисту воду, яку прокип’ятите у вимитому чайнику, краще злити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Ви постійно чуєте хруст в суглобах при рухах. Чи варто на це звертати увагу і…
З 29 січня в Україні розпочала роботу програма субсидій на оренду житла для переселенців. Щоб…
Квасоля - один із найбільш затребуваних продуктів у пісні дні. Оцініть і ви смак та…
В Україні більша частина пенсіонерів отримує маленькі пенсії та потребує додаткової матеріальної допомоги з боку…
Починаючи з березня, українські виробники зменшать ціни на 10-50% ще на 100 препаратів власного виробництва.
Ефективне підживлення для розсади – одна із запорук її хорошого зростання. Розповідаємо, чим найкраще підживити…