Не знаєте, що приготувати до чаю чи кави? Тістечка «Їжачки», знайомі з дитинства, – те, що потрібно! Ці солодощі готуються легко і припадуть до смаку як дітям, так і дорослим!
Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Рафаелло» без випічки за 15 хвилин.
Інгредієнти:
- Яйце – 5 шт.
- Вершкове масло – 250 г
- Сметана – 100 г
- Сода – 1 ч. ложка
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно – 0,5-1 склянки
- Вафлі – 200-250 г
- Цукор – 1 склянка
- Какао – 2 ст. ложки
- Молоко – 4-5 ст. ложок
- Вишня
Приготування:
- Яйця варимо вкруту. Натираємо на дуже дрібній тертці жовтки та викладаємо їх у глибоку мисочку.
- Додаємо до жовтків щіпку солі, сметану і трохи цукру (буквально 1 ложку). Ретельно перемішуємо до однорідності.
- Соду гасимо соком лимона або оцтом, додаємо в миску.
- Розм’якшене вершкове масло додаємо в масу, збиваємо і поступово всипаємо борошно, що просіює. Замішуємо тісто. Воно не повинно бути дуже щільним, але й не липнути до рук.
- Відщипуємо невеликий шматочок тіста. У центр кладемо вишню.
- Деко застилаємо пергаментом або змащуємо олією. Формуємо кульки та викладаємо їх на деко. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
- Готуємо шоколадну карамель. У невелику каструльку відправляємо молоко, цукор та какао. Ставимо на вогонь.
- Вафлі подрібнюємо у крихту.
- Трохи охолоджені кульки опускаємо в карамель і обвалюємо з усіх боків у крихті. Залишаємо до застигання.
Вас також можуть зацікавити новини: