Апельсиновий десерт з печивом та сиром
Інгредієнти:
- Печиво пісочне — 60 грамів,
- масло вершкове — 2 чайні ложки,
- сир вершковий — 250 грамів,
- цукрова пудра — 3 столові ложки,
- вершки або молоко — 100 мілілітрів,
- апельсин — 1 штука,
- арахіс смажений або звичайні горіхи — 50 грамів,
- шоколад темний — за смаком.
Приготування:
- Зняти цедру з половини апельсина за допомогою дрібної тертки. Очистити апельсин і нарізати кружальцями товщиною приблизно 0,5–0,6 сантиметра.
- Подрібнити печиво в чаші блендера до стану крихти.
- Розтопити вершкове масло, додати до печива і ще раз перебити блендером.
- Перекласти пісочну крихту на дно двох склянок та утрамбувати.
- З’єднати вершковий сир і цукрову пудру і добре перемішати.
- Подрібнити горіхи і додати до сирного крему разом з вершками або молоком і перемішати. Переконатися, що крем густий і добре тримає форму на лопатці.
- Встановити кружальце апельсина на бокову стінку склянки з пісочною основою та щільно притиснути.
- Викласти крем до самого верху склянки.
- Натерти шоколад на дрібній тертці та посипати зверху на десерт.
Покласти десерт у холодильник на 3-4 години.
Грейпфрут із корицею та медом
Інгредієнти:
- Грейпфрут — 1 штука,
- мед — 1-2 столові ложки,
- мелена кориця — 1 чайна ложка,
- горіхи або насіння для подачі — за смаком.
Приготування:
- Розрізати грейпфрут на дві або чотири частини. За бажанням надрізати трохи м’якоті біля скоринки, щоб легше було їсти.
- У невеликій мисці змішати мед і корицю.
- Нанести суміш на поверхню грейпфрута.
- Запікати грейпфрут у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин, поки він не стане теплим і злегка карамелізованим.
За бажанням прикрасити грейпфрут горіхами або насінням.
Читайте також:
Корисний та смачний десерт – банановий пиріг на сковороді