Якщо все робити правильно, то плацинда виходить соковитою та з хрумким тістом, яке нагадує листкове.
Читайте також: Тісто на пиріжки на секретному інгредієнті: ще повітряніше, смачніше та ароматніше
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно — 400 г
- Рослинна олія — 230 мл
- Вода – 230 мл
- Сир — 500 г
- Зелена цибуля — 50 г
- Петрушка – 50 г
- Куряче яйце — 1 шт.
- Сіль — до смаку
Приготування:
- Просійте борошно пшеничне і зробіть у ньому поглиблення. Влийте теплу воду, додайте 2 столові ложки олії та дрібку солі. Замісіть тісто, яке має бути тугим і не прилипати до рук.
- Накрийте тісто плівкою і дайте йому відпочити протягом 30 хвилин.
- Дрібно наріжте зелену цибулю та петрушку.
- У глибокій мисці з’єднайте нарізану зелень із сиром і яйцем, ретельно перемішуючи вилкою. За потреби додайте сіль.
- Поділіть тісто на рівні частини та сформуйте з них невеликі кулі.
- Кожну кульку розкачайте в дуже тонкий, майже прозорий млинець. У центр кожного млинця покладіть начинку з сиру.
- По краях млинця зробіть 8 надрізів, рівномірно розподіливши їх. Це створить пелюстки. Візьміть один із пелюсток за кінці і акуратно потягніть його, накриваючи частину начинки. Потім повторіть з пелюсткою, що знаходиться навпроти, і з двома залишками, які розташовані під кутом 90 градусів до перших.
- В результаті начинка має бути майже повністю закрита тістом. Інші пелюстки не тягніть надто сильно до центру, краще розподіліть їх з боків. Завершальний етап — ретельно защипніть усі шви і злегка прокатайте корж качалкою для кращого склеювання.
- На сковороді розігрійте 200 мл олії. Покладіть плацинду швом вниз і обсмажуйте 3-4 хвилини, потім переверніть і готуйте ще стільки ж з іншого боку.
Вас також можуть зацікавити новини: