Наприкінці зими, коли організм потребує більше вітамінів, дієтологи та нутриціологи радять включити до свого раціону різноманітні цитрусові, банани і гранати.
Банановий пиріг
Інгредієнти:
- Для начинки: банани — 2 штуки, вершкове масло — 2 столові ложки, цукор — 1 столова ложка;
- для тіста: яйце — 1 штука, цукор — 2 столові ложки, олія — 2 столові ложки, молоко — 100 мілілітрів, борошно — 130 грамів, какао — 2 столові ложки, розпушувач — половина чайної ложки, ванільний цукор — за смаком.
Приготування:
- Взяти вершкове масло, додати цукор і розтопити на слабкому вогні до карамелізації.
- Очистити банани, розрізати уздовж і додати їх у карамелізовану суміш.
- В окремій мисці збити яйце, додати цукор та ванільний цукор, влити олію та молоко.
- Додати просіяне борошно, какао та розпушувач. Добре перемішати всі інгредієнти до однорідної консистенції.
- Вилити тісто у сковороду на банани, накрити кришкою і готувати на дуже слабкому вогні 15-20 хвилин. Потім перевернути і готувати ще 5 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: