Четвер, 13 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотується легко і швидко: рецепт найсмачнішої домашньої шаурми за 15 хвилин

Готується легко і швидко: рецепт найсмачнішої домашньої шаурми за 15 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Шаурма – це дуже смачна та поживна їжа, яку легко можна приготувати вдома. Обов'язково спробуйте цей простий рецепт.

У Міжнародний день шаурми гріх не приготувати цю смачну страву левантійської кухні. Розповідаємо найсмачніший і найпростіший рецепт – ви будете в захваті!

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніше сало сухим способом засолювання.

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш – 2 шт.
  • Пекінська капуста або листя салату – 100 г
  • Куряче філе – 200 г
  • Морква по-корейськи – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Сир – 100 г
  • Сіль, перець
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Приправа каррі
  • Приправа хмелі-сунелі
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка

Приготування:

  1. Курку нарізаємо на маленькі шматочки і обсмажуємо на олії, солимо.
  2. Капусту чи салат дрібно нарізаємо.
  3. Нарізаємо помідор та огірки.
  4. Моркву натираємо на тертці та перчимо. Натираємо сир на тертці.
  5. Для соусу подрібнюємо часник і петрушку, і перемішуємо з майонезом, сметаною, каррі та хмелі-сунелі.
  6. Лаваш розкладаємо на столі, відступивши від краю 2 см, змащуємо збоку соусом.
  7. На соус кладемо капусту, потім м’ясо, ще раз змащуємо соусом, зверху кладемо овочі та сир.
  8. Загинаємо лаваш зверху та знизу, щоб начинка не випадала, і скручуємо у трубочку.
  9. Готову шаурму кладемо на гарячу суху сковороду і підсмажуємо протягом 5 хвилин, щоб м’ясо нагрілося та розплавився сир.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні