Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.
Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув
Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.
Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.
Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.
Вас також можуть зацікавити новини:
В Україні триває мобілізація, проте для чоловіків після 50 років діють особливі умови. Кого можуть…
Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням двох…
З 1 січня 2025 року в Україні зростають вимоги до страхового стажу для виходу на…
Цього дня відзначають 24 щорічні свята, з деякими з них ми хотіли б Вас познайомити…
Головна особливість цього пирога, що всі інгредієнти вимірюються ложками та додаються у кількості 12 ложок.…
Поїздка до водоспаду забезпечить вражаюче видовище від потужних потоків води, що падають з висоти. Відпочинок…