Новини

Ці оладки більше схожі на пончики – такі ж високі та пишні: ось що приховують господині

Секрет №1 – вибір кефіру

Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.

Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув

Секрет №2 – підготовка тіста

Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.

Секрет №3 – консистенція тіста

Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.

Секрет №4 – смаження оладок

Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.

Рецепт найповітряніших і найпишніших оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 400 мл кефіру
  • 270 г борошна
  • 70 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • Щіпка солі
  • Рослинна олія для смаження

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та злегка підігрітий кефір. Можна додати трохи ванільного цукру чи лимонної цедри для аромату. Збийте масу за допомогою міксера або віночка.
  2. Введіть розпушувач та соду, знову ретельно перемішайте.
  3. Просійте борошно, додайте щіпку солі і акуратно перемішайте.
  4. Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте трохи олії. За допомогою столової ложки викладіть тісто у вигляді круглих оладок і смажте на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні.
  6. Переверніть оладки та підрум’яніть з іншого боку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Мобілізація після 55 років: кого можуть призвати до війська

В Україні триває мобілізація, проте для чоловіків після 50 років діють особливі умови. Кого можуть…

22/02/2025 09:34
  • Новини

На Київщині через атаку російських БпЛА загинула людина – зведення 22 лютого

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням двох…

22/02/2025 08:31
  • Новини

Нові правила виходу на пенсію: скільки років стажу потрібно у 2025 році

З 1 січня 2025 року в Україні зростають вимоги до страхового стажу для виходу на…

22/02/2025 07:28
  • Новини

Свята та народні прикмети 22 лютого – чому сьогодні краще не планувати далеку подорож

Цього дня відзначають 24 щорічні свята, з деякими з них ми хотіли б Вас познайомити…

22/02/2025 06:31
  • Новини

Найбільш повітряний і ніжний: рецепт простого пирога «12 ложок» із звичайних інгредієнтів

Головна особливість цього пирога, що всі інгредієнти вимірюються ложками та додаються у кількості 12 ложок.…

22/02/2025 05:29
  • Новини

П’ять найкрасивіших водоспадів України, які варто побачити на власні очі

Поїздка до водоспаду забезпечить вражаюче видовище від потужних потоків води, що падають з висоти. Відпочинок…

21/02/2025 23:22