Секрет №1 – вибір кефіру
Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.
Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув
Секрет №2 – підготовка тіста
Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.
Секрет №3 – консистенція тіста
Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.
Секрет №4 – смаження оладок
Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.
Рецепт найповітряніших і найпишніших оладок на кефірі
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 400 мл кефіру
- 270 г борошна
- 70 г цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. соди
- Щіпка солі
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та злегка підігрітий кефір. Можна додати трохи ванільного цукру чи лимонної цедри для аромату. Збийте масу за допомогою міксера або віночка.
- Введіть розпушувач та соду, знову ретельно перемішайте.
- Просійте борошно, додайте щіпку солі і акуратно перемішайте.
- Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
- Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте трохи олії. За допомогою столової ложки викладіть тісто у вигляді круглих оладок і смажте на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні.
- Переверніть оладки та підрум’яніть з іншого боку.
Вас також можуть зацікавити новини: