За цим шоколадом стоять черги та купити його не так просто, незважаючи на величезні ціни. Однак, щоб спробувати знамениті ласощі, зовсім не потрібно їхати до Дубай і полювати на нього, а також платити майже півтори тисячі гривень за плитку. Його можна легко приготувати у домашніх умовах. Дотримуйтесь цього рецепту – і відчуйте себе унікальним шоколатом.
Раніше ми розповідали, як приготувати цукерки «Шоколадно-горіхове божевілля».
Інгредієнти (на дві шоколадки):
- кукурудзяний крохмаль – 50 г
- борошно – 90 г
- сіль – зовсім небагато
- вода – 190 л
- олія без запаху – 12 г
- вершкове масло – 30 г
- фісташкова паста – 80-90 г
- паста тахіні (з білого кунжуту) – 50 г (можна замінити білим шоколадом або повністю фісташковою пастою)
- цукрова пудра – 1 ст. ложка з гіркою
- молочний шоколад у краплях – 300 г
- какао-масло в порошку – 3 г
Приготування:
- Готуємо хрустке тісто катаїфі. Змішуємо і пропускаємо через сито кукурудзяний крохмаль, борошно та сіль. Додаємо воду кімнатної температури та олію без запаху, перемішуємо за допомогою блендера. Головне, щоб у тісті не залишалося грудочок. За консистенцією тісто має бути як на млинці.
- Перелийте тісто в мішок кондитерський через сито. Залишіть його на 15 хвилин, щоб воно стало густішим.
- Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Беремо мішок з тістом і відрізаємо зовсім невеликий кінчик і швидко виливаємо тісто на сковороду тонкими нитками, закручуючи спіраль. Тісто швидко схоплюється та відстає від сковороди. Відразу його знімаємо. Так смажимо все тісто. Намагайтеся уникати появи крапель, проте якщо вони з’явилися, обов’язково знімайте їх під час обсмажування наступної партії. Повинно вийти близько 150 г «ниток», схожих на локшину.
- Накрийте харчовою плівкою, щоб тісто не підсохло.
- Тісто наріжте на дрібні частини та помістіть у ємність. Додайте в тісто розтоплене вершкове масло і перемішайте.
- Покладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин до золотистого кольору.
- Даємо тісту охолодитись і додаємо до нього фісташкову пасту та пасту тахіні. Перемішуємо до однорідного стану.
- Додаємо цукрову пудру, якщо використовуєте фісташкову пасту без цукру, і знову перемішуємо.
- Шоколадні краплі розтопіть на водяній бані чи в мікрохвильовій печі. Трохи остудіть (до 35 градусів), додайте какао-масло в порошку, перемішайте до однорідності й остудіть до 30 градусів.
- Візьміть дві форми для шоколаду (краще пластикові, а не силіконові). За допомогою кондитерського мішка розподіліть по ним шоколад (на дні та боках). Відправте в холодильник до застигання.
- Щільно розподіліть начинку по шоколаду і залийте шоколадом. Відправте в холодильник. Після застигання можна виймати.
Вас також можуть зацікавити новини: