Існує безліч способів пророщування насіння перед посадкою: за допомогою ватних дисків, марлі, блюдець з водою і так далі. Однак досвідчені городники запевняють, що найкраще пророщувати насіння в тирсі. Розповідаємо, як це зробити правильно.
Раніше ми розповідали, в який розчин потрібно занурити насіння помідорів перед посадкою.
Тирса створює максимально комфортні умови для проростання насіння та подальшої пересадки сіянців в ґрунт.
Тирса має невелику масу і є пухкою, завдяки чому навіть найменші корінці легко виймаються з субстрату, не пошкоджуючись.
Ще однією суттєвою перевагою тирси є її хороші вологовбиральні властивості, що дозволяє поступово віддавати вологу корінню.
Також опилки збагачують насіння корисними поживними речовинами.
Для пророщування насіння за допомогою тирси візьміть глибоку ємність, заповніть її тирсою й залийте кип’ятком для знезараження.
Відтисніть масу, позбуваючись від зайвої води.
Коли тирса охолоне, рівномірно розподіліть її шаром близько 4–6 см і викладіть насіння на поверхню. Зверху злегка присипте насіння тирсою, шаром близько 2 см, накрийте ємність кришкою або плівкою і поставте в тепле місце.
Насіння таким чином досить швидко проросте.
Вас також можуть зацікавити новини: