Вівторок, 11 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяДивовижний торт «День і ніч»: рецепт, що став справжньою кулінарною класикою

Дивовижний торт «День і ніч»: рецепт, що став справжньою кулінарною класикою

Этот материал также доступен на русском языке
Торт «День та ніч» – це справжня класика. Порадуйте своїх близьких завдяки простому рецепту.

Торт «День і ніч» — це не просто десерт, а справжній витвір мистецтва! Він дуже смачний, а чергування світлих і темних шарів робить його неймовірно красивим. Спробуйте приготувати легендарний торт самостійно. Запевняємо, зробити це зовсім не складно.

Раніше ми розповідали, як приготувати м’який і ароматний торт «Медовик» на сковороді.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • пшеничне борошно – 3 склянки
  • сметана – 2 склянки
  • цукор – 2 склянки
  • яйця – 2 шт.
  • сода – 1 ч. ложка
  • какао-порошок – 3 ч. ложки

Для крему:

  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 1 склянка
  • молоко – 1 склянка
  • масло вершкове – 200 г
  • ваніль – за смаком

Для глазурі:

  • цукор – 0,5 склянки
  • какао-порошок – 2 ч. ложки
  • молоко – 3 ст. ложки
  • масло вершкове розтоплене – 1 ч. ложка

Приготування:

  1. Змішуємо борошно, сметану, цукор, яйця та соду. Замішуємо тісто.
  2. Половину тіста викладаємо в форму, змащену вершковим маслом, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
  3. Другу половину тіста змішуємо з какао і випікаємо окремо.
  4. Готові коржі охолоджуємо, розрізаємо вздовж і викладаємо один на один, чергуючи коржі за кольором і змащуючи кожен шар кремом.
  5. Готуємо крем. Розтираємо яйце з цукром, додаємо холодне молоко і кип’ятимо, постійно помішуючи. Після цього масу остуджуємо і вливаємо в протерте вершкове масло. Додаємо ваніль і добре збиваємо.
  6. Для приготування глазурі змішуємо цукор, какао та молоко. Отриману масу кип’ятимо протягом десяти хвилин. Охолоджуємо і додаємо вершкове масло. Змащуємо глазур’ю поверхню торта та декоруємо на свій смак.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні